Проф. Божидар Димитров направи изненадващо разкритие за Ванга

Тогава приел думите на Ванга несериозно, но днес е убеден в силата им
0

Тогава приел думите на Ванга несериозно, но днес е убеден в силата им

Историкът проф. Божидар Димитров е един от многото, които са ходили при пророчицата Ванга.

За разлика от мнозина обаче той не крие този факт.
Божидар Димитров разказва, че отишъл при Ванга, след като самата тя го повикала. Предала по шефа на Фондация „Ванга” – Петко Колев, че иска да види Божидар Димитров.

На него цялата тази ситуация му се сторила повече от странна, тъй като е всеизвестен фактът, че не вярва на пророчици.
Отначало не отишъл при Ванга, защото бил предубеден. Той бил категоричен, че пророчицата няма как да му знае името, защото все още не бил толкова известен. Един ден обаче отново получил телефонно обаждане от Петко Колев.

Ванга
Тогава приел думите на Ванга несериозно, но днес е убеден в силата им

Тогава той му се примолил по телефона да отиде при Ванга, защото пророчицата чувствала, че скоро наближава краят й, а трябва да му предаде нещо важно.

В крайна сметка историкът отишъл при пророчицата, съчетавайки го с работа по границата около Петрич. След като го приела в стаичката си Ванга му казала, че е определен, посочвайки с пръст нагоре, без да уточнява от кого.
След това тя продължила, твърдейки, че именно той е определен да възстанови трите държавни църкви – Голямата базилика в Плиска, „Св. 40 мъченици” в Търново и Боянската в София.

Баба Ванга била категорична, че когато това се случи, ще бликне жива вода от Плиска и тогава България ще се оправи. След това, без много да му мисли го отпратила да си ходи по живо, по здраво, че й се спи.
Историкът разкрива, че излязъл от дома й почти смеейки е и си казал, че това е още едно доказателство, че не е никаква пророчица и не познава.

По онова време той отговарял за движимите паметници на културата, а за недвижимите, каквито са църкви и манастири отговарял Националният институт за паметниците на културата.
Три месеца след тази среща обаче го привикали в Министерството на културата му дали като филиали две от църквите на НИМ, без Голямата базилика.

Божидар Димитров разкрива, че трябва да се довърши само Голямата базилика, което по всяка вероятност ще стане до две години и се надява пророчеството на Ванга да се сбъдне, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.