Банско N 3 в света като идеално място за живеене (Снимки)

Гласувайте за статията

Банско отвя френската столица Париж, изпревари я в класацията на английския „Телеграф“

Град Банско е на трето място в престижната класация на британския „Телеграф“. Париж остава две позиции по-назад. Диша във врата на нашата зимна столица.Банско 3Банско 2

Не за първи път прочутият ни курортен град се класира толкова престижно. Само реди 2 години пак попадна в първата тройка. Пред него са се наредили известните област Андалусия в Испания и френската Гаскония.

Само едно място след Банско четвърта позиция заема град Парма. А на петата е романтичният град Париж.

Банско има доста предимства и заслужено се нарежда на третото място. Чистият въздух, красивата природа на Пирин, идеалните условия за ски и сноуборд предлагани от спортен център на световно ниво го правят уникален курорт, предпочитан за зимна почивка.

Освен прекрасните условия за почивка през студените месеци Банско има и идеални условия за лятото. Прохладното време през летните месеци благоприятства да се практикува планинско колоездене и катерене, дълги преходи в гората с коне и пеша.

Банско предлага за своите гости здравословна традиционна кухня и качествени вина от местни сортове. А цените в курорта са изключително поносими. По-евтини са в сравнение с швейцарските и френските ски курорти.

Британци от Острова са се ориентирали към планинския град и са станали притежатели на имоти в курорта. Те прекарва тук и зимната и лятната си почивка. Града под връх Тодорка се слави със своите културни и исторически забележителности.

В класацията на британския „Телеграф“ първите пет града са същите като през 2014 година, научаваме от вестник „Стандарт“.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар