Терористът от Белгия проговори: Не исках да убия никого!

Гласувайте за статията

Терористът от Белгия проговори, моли за прошка

Мохамед Абрини, терористът от Белгия, който по нареждане на Ислямската държава взриви самолетното летище в Брюксел, заедно с двамата атентатори самоубийци. Застана пред съда. Пред властите той каза, че „не би настъпил и мравка“ и много съжалява за случилото се.

След терористичните атаки в Брюксел, Мохамед Абрини стана най-издирвания човек в Европа, а в медиите е бил наричан „човекът с шапката“. За щастие той е бил арестуван миналия петък, а малко след това и изправен пред съда.

Пред полицията терористът от Белгия разкрил, че планът е бил на брюкселското летище да се активират три бомби – по една на пултовете на американски, руски и израелски въздушни превозвачи.

„Никога не бих го направил – аз не бих наранил дори и мравка. Изобщо не планирах да активирам своето взривно устройство. Чаках другите двама да го направят, а след това избягах. Хвърлих якето и шапката, а в магазин купих шапка, за да си скрия лицето „, казва в писмените си показания Абрини.

Съдията, който изслуша в четвъртък Абрини и още пет лица, които са свързани с терористичните атаки в Париж и Брюксел го поставил под едномесечен арест. Абрини заяви още, че не е знаел за допълнителните взривове в раниците на спътниците си. „Не знаех, че в раницата има бомба. Мислех, че в нея няма нищо“, каза той.

Терористът ебил идентифициран с помощта на мъж, който чул как говори на мобилен телефон, три дни преди нападението.

Терористът от Белгия поиска прошка за делата си

Терористът от Белгия поиска прошка за делата си

Чул да казва: „Три неща трябва да направим преди нападението.“ Както може да се чуе от показанията в съда, Салах Абдеслам, който е приятел на Абрини от детството и главен заподозрян за атентатите в Париж през ноември миналата година, в себе си е имал документи от германския ядрен изследователски център „Juelich“. Той се намира в близост до границата с Белгия, и в него има ядрени отпадъци, пише Daily Mail .

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар