Пламен Орешарски направи сензационно разкритие за Бойко Борисов

Пламен Орешарски направи сензационно разкритие за Бойко Борисов
5 (100%) 1 vote

Големият въпрос е какво ще остави това правителство след себе си и каква част от дадените обещания е успяло да изпълни

Бившият премиер на страната Пламен Орешарски направи сензационно разкритие за министър-председателя Бойко Борисов.

Пламен Орешарски е категоричен, че между неговото правителство и това на Бойко Борисов няма нищо общо.
Той заяви, че макар формулата на управлението му да не е била съвършена, е направил всичко възможно за сформирането на служебен кабинет и изпълнението на програмата. Именно поради тази причина е потърсил подкрепата на БСП и ДПС.

Пламен Орешарски

Големият въпрос е какво ще остави това правителство след себе си и каква част от дадените обещания е успяло да изпълни

Според Пламен Орешарски сегашното правителство няма нито програма, нито експерти, нито пък си е поставило цели на управлението. Единственото, което успяват да постигнат е поддържане на някаква псевдостабилност. Бившият премиер е категоричен, че фактът, че в момента няма платени стачкуващи по жълтите павета далеч не означава, че правителството е стабилно.
Пламен Орешарски посочи още, че икономиката на кредитите може да издържи още известно време, но добави, че накрая спиралата ще се завърти в по-широк кръг и неизбежно ще доведе до тежка криза.

Експремиерът е убеден, че правителството на Бойко Борисов ще изкара мандата си до края, но подчерта, че всичко зависи от състоянието на политическата система. Големият въпрос е какво ще остави това правителство след себе си и каква част от дадените обещания е успяло да изпълни.
Според него най-тревожното в цялата тази ситуация е, че не се изпълнява нито едно от обещанията.

Пламен Орешарски многократно бе обвиняван в икономически и политически обвързаности. Той посочва, че ако е имало такива обвързаности, то те трябваше да излязат наяве след края на мандата му.
Твърди, че до края се е стремял да остане толерантен към всички и да отчита интересите на различните социални слоеве. Орешарски обаче даде ясно да се разбере, че това не е съглашателство с нечии интереси.

В заключение бившият премиер посочи, че разликата между единия милиард заем, който поиска правителството му и 16-те милиарда заем, поискани от Бойко Борисов е огромна и не се крие само в цифрите. Той посочи, че е повече от очевидно, че когато се е протестирало срещу заема, поискан от него, истинските мотиви са били коренно различни от лозунгите, издигнати на улицата, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар