Румяна Бъчварова стана за резил

Румяна Бъчварова стана за резил
5 (100%) 1 vote

Вътрешният министър взриви ефира на Би Ти Ви с това изказване

Вътрешният министър Румяна Бъчварова стана за резил.

Повод за поредната й излагация стана случката ареста на един от водачите на доброволните отряди – Петър Низамов и поредното задържане на нелегални мигранти в Странджа.
Тя се произнесе по този казус със скандалните думи, че ако човек срещне нелегални мигранти, трябва да ги помоли да изчакат пристигането на полицейските власти.

Румяна Бъчварова

Вътрешният министър взриви ефира на Би Ти Ви с това изказване

Обществото пък си зададе въпросът дали трябва да омеси пита, за да ги посрещне по стара традиция с хляб, мед и сол, докато изчакват пристигането на полицията.
Румяна Бъчварова бе категорична, че арести могат да извършват само служителите на Гранична полиция и допълни, че е тяхна отговорност и на МВР въвеждането на ред на границата.

До тук добре, но какво трябва да направи обществото, докато това се случи?! Трябва ли да си затваряме очите пред нелегалните мигранти и да ги оставим да влязат свободно в страната ни?!
Очевидно според Румяна Бъчварова трябва да поканим нашествениците в държавата ни на по кафе или танц едва ли не.

В ефира на Би Ти Ви Румяна Бъчварова заяви, че населението вече е получило указания от МВР как да реагират, когато срещнат непознати хора, за които имат съмнения, че са мигранти. Тя бе категорична, че в такива случаи най-важно е да бъдат информирани компетентните органи.
Вътрешният министър обаче така и не даде вещо наставление как точно да накараме нашествениците да спрат и да изчакат полицейските власти.

Тя напомни, че МВР работи активно с доброволци и допълни, че тяхната помощ не бива да бъде отхвърляна с лека ръка, но подчерта, че това трябва да става контролирано и с правила.
В заключение министърът на вътрешните работи заяви, че помощта на гражданите е от огромно значение за работата на подопечното й ведомство, но тя трябва да става в рамките на позволените от закона действия, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар