Чернобил 30 години след аварията: Няма да повярвате какво е там!

Гласувайте за статията

Чернобил 30 години след аварията е направо неузнаваем

Чернобил – 30 години след аварията. Инцидентът в атомната електроцентрала превърна района в зона, където хората не могат да стоят дори 5 минути. При все това, три десетилетия по-късно, мястото е напълно неузнаваемо. А кадри разкриват, че от мястото, което мнозина наричат „зоната на ада” всъщност се е превърнало в див рай.

На 26 април тази година ще се навършат три десетилетия от ужасната ядрена авария. В областта на границата между Беларус и Украйна отдавна никой не живее …

Районът около АЕЦ в Чернобил вече 30 години е зона, която не бива да се посещава, след като на 26 април 1986 г. в централата се взриви един от ядрените реактори. Властите наложиха строг мониторинг, местните жители бяха изведени и зоната се превърна в абсолютно необитаема. Снимки от последните дни обаче разкриват, че това място се е превърнало в рай–за дивите животни.

Въпреки че при взрива в атмосферата се освободи голямо количество радиация, като на мястото на трагедията загинаха 31 души, мястото се превърна в оазис за животните. За хората обаче последствията на радиацията се оценяват различно. В световен мащаб са загинали 27 000 души, безброй хиляди бебета са родени с различни деформации и още много други заболявания. Украинското градче Припят, създадено през 1979 г. по протежение на границата с Беларус, тогава е имало по-малко от 50 000 жители, а днес е пусто.

Вече три десетилетия там не живее никой и природата е наложила пълната си власт върху тази област. В зоната на забрана за достъп, европейските бизони — доскоро почти унищожени са намерили своето ново убежище, пише „Huffington Post“.

Ловците от време на време посещават района, въпреки че той все още е с висока радиация. Някои от тях дори рискуват да ловуват там, въпреки заплахата от радиоактивна зараза.

Чернобил неузнаваем 30 години след аварията

Чернобил неузнаваем 30 години след аварията

В едно от изоставените села, един вълк е уловен да се върти около една от камерите за наблюдение на района. А елените изглежда не се притесняват, че са твърде близо до затворените ядрени реактори.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар