Северна Корея не е барутният погреб на света: Ето я най-опасната зона

Гласувайте за статията

Северна Корея не е барутният погреб на планетата, а Кашмир

Нито Балканите, нито Сирия, а още по-малко Северна Корея може да бъде барутен погреб на света. Мястото, където може да се отприщи истински ядрен Армагедон се намира доста по — близо до Персийския залив и доста по-далеч от Корейския полуостров, за радост на мнозина.

 

Ким Чен Ун може и да сипе заплахи, но под натиска на Китай няма да посмее да ги изпълни, но никой не дава гаранции, че конфликтът в Кашмир между Пакистан и Индия няма да избухне и да прерасне в ядрена война.

Имайки предвид известната военна доктрина на двете съседни страни, които притежават ядрено оръжие, най-малкият проблем при обмен на артилерийски и ракетен огън по границата, би могъл да доведе до тотален ядрен сблъсък с катастрофален резултат. Освен милиони мъртви индийци и пакистанци, такава война би могла да доведе и до глобална „ядрена зима“, което води до страдание и смърт от невъобразим мащаб.

Ядрената надпревара между Индия и Пакистан е влязла във фаза, която предизвиква страх. Исламабад реши да разположи тактическо ядрено оръжие с ограничена мощност във военните бази по цялата граница с Индия, за да предотврати евентуална агресия, водена от танкови единици. И докато всички са заети с кризата в Сирия, а Ким Чен Ун редовно предизвиква напрежение с войнствени коментари от Северна Корея, двете съседни държави, без много шум ще предизвикат истински ядрен Армагедон, преди изобщо някой да забележи какво става между тях.

Най-притеснителното е, че решението за стартиране на ракети с ядрени бойни глави с обсег от 60 до 100 км, вече се предоставя на местните командири. Това е опасно отклонение от универсалната практика, където решението за това носят най-висшите служители на една страна.

Кашмир - ядрената война между Индия и Пакистан е по-опасна и от заплахите на Северна Корея

Кашмир – ядрената война между Индия и Пакистан е по-опасна и от заплахите на Северна Корея

Според оценките на американското разузнаване и отбрана — DIA, от 2002 г., най-лошия сценарий в случай на индийско-пакистанска война би взел 8-12 милиона жертви, с милиони допълнителни жертви на радиацията. „Новите изследвания показват, че димът, който би стигнал до тропосферата, в случай на голяма ядрена война в Южна Азия, може да доведе до глад и смърт на милиарди хора по света. „Ядрената зима“ и унищожаването на добивите също биха повлияли за възникването на глобален ядрен холокост.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар