Лиляна Павлова: Зелените и лобитата им спъват магистрала „Струма“

Гласувайте за статията

Министър Лиляна Павлова посочи псевдо-еколозите и лобитата на Зелените като основна пречка за АМ „Струма“.

Зелените лобита, маскирани зад природозащитни организации, за поредна година спъват строежа на магистрала „Струма“. Това призна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Става въпрос конкретно за участъка на магистралата в района на Кресненското дефиле, който се оказа доста проблемен и желан от лобитата на Тома Белев и „Да остане природа в България“ с цел извличане на дивиденти.

„Природозащитниците изкарват пред Европа, че ние едва ли не ще унищожим гущерите и пеперудите през дефилето, сякаш сега там не минава целият международен транспорт и стотици ТИР-ове всеки ден“, каза Павлова. Това е поредното доказателство, че със своята измислена грижа за природата, която всъщност е грижа за финансовото им благосъстояние, Зелените възпрепятстват изграждането на жизнено важна инфраструктура в страната, без която бизнеса търпи сериозни загуби.

Министър Павлова изразява и своите опасения, че „може би някой да иска да построи един скъп тунел, като спечели още 1 милион, но дано не съм права“. За жалост, обаче, май ще се окаже права. Препъникамъчетата на проекти като магистралата и втория лифт на Банско, които Зелените поставят, са единствено с цел лична облага, материализирана в „едни пари“ от еврофондове и държавния бюджет.

Както „Труд“ писа в няколко свои разследвания, няколкото организации, обединени в коалицията „За да остане природа в България“ от години искат през Кресненското дефиле да се построи 15-километров мега тунел. Аргументът – запазване на животинските видовете в района.

Опашки на Кресненското дефиле

Опашки на Кресненското дефиле

Стойността на подобно ненужно и усложняващо строежа съоръжение, предложено от Зелените, е 1.1 милиарда лева. Миналата година правителството предложи друг, по-евтин вариант, който ще струва 250 милиона. Идеята е да бъдат изградени няколко виадукта и къси тунели.

За еколозите този вариант явно няма донесе желаните дивиденти и затова веднага бе тенденциозно нападнат. Те на момента се обявиха против с техните съшити с бели конци аргументи и побързаха да пуснат поредните си жалби до Брюксел. Оттам обаче решиха, че няма основание срещу страната ни да бъдат предприети наказателни мерки. Министър Павлова е в очакване на поредния ход на Зелените, с които да дерзаят да постигнат своето и да спъват един от най-важните инфраструктурни проекти у нас.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

6 коментара to “Лиляна Павлова: Зелените и лобитата им спъват магистрала „Струма“”

 1. Деница

  апр. 04. 2016

  Какви лобита могат да имат Зелените, по-силни от държавните институции, от държавните интереси и институции?

 2. Кирилос

  апр. 04. 2016

  Едни и същи зелени организации продължават да тормозят държавата и бизнеса по всевъзможни начини. Докога ще ги търпим и ще се съобразяваме с техните нелепи искания?

 3. Кали

  апр. 04. 2016

  Те тия слабоумници спъват развитието на цял отрасъл! Та да не кжа на цялата държава. За няколко лева са се продали на някого и сега само пъхат прът в колелата на всеки инвестиционен проект, обявявайки го за „опасех за природата“.

 4. Галя

  апр. 06. 2016

  Това е поредното доказателство, че в България нямаме нито зелени нито еколози. Само някаква шайка изнудвачи, които използват природата ни, за да си пълнят гушките. Добре, че като са строяли пътищата в страната не е имало еколози, че още щяхме да се предвижваме с каручките по калдъръмите. Не мога да разбера обаче защо продължават да им дават възможност да ни рекетират. Нека се разследва цялата им дейност на тия така наречени зелени НПО-та. Да видим за ония милиони дето взеха колко гущерчета са преброили. Не е нормално подобно отношение. Те нямат никакви аргументи да блокират автомагистралата и много добре го знаят. Заради това и само ходят да вдигат врява по медиите. АКо имаха законови аргументи щяха да са си подали жалбите. След като не го правят значи сами се досещате за какво е целият този цирк. Явно се опитват по този начин да изнудват министерството за още пари.

 5. Мел

  апр. 09. 2016

  Трябва да се нарпави нещо по -въпроса не може тези Зелана Мафия ,да печели на гърбовете ни и да унищожава развитието на нашата държава и развитието на икономиката и туризма .Давате ли си сметка колко е серизоно положението!?И ,че тези псевдо -еколози се опитват да ни сасипят.

 6. Виктор

  апр. 11. 2016

  На крива ракета и космосът й пречи.
  Зелените щели да строят тунел и да печелят от него 🙂

Добавете коментар