Нова Зеландия: 10 неща, които не знаете за нея

Нова Зеландия: 10 неща, които не знаете за нея
5 (100%) 1 vote

Какво не знаем за Нова Зеландия – вижте любопитни факти за най-зелената страна в света

Нова Зеландия изглежда най-красивата и най-интригуващата страна в света, а фактът, че е отдалечена на другия край на планетата я прави още по-енигматична. Какво се крие зад снимките на слънчевите плажове и райските хотели, които обикновено виждаме в интернет? Вижте 10 неща, които едва ли сте предполагали, че съществуват там.
В случай, че решите да посетите тази страна, която се намира на другия край на света, ето както ви очаква:
1. Ако искате да започнете бизнес, Нова Зеландия е държава, в която най-бързо можете да го направите. Тук за отваряне на фирма, средно е нужен само един ден.

2. Жестотимимичния език е един от трите официални езика в тази страна.

3. Местните жители маори са едва 15 процента от населението, но представляват половината от всички затворници на острова.

4. Преди три години в Нова Зеландия е била намерена бактерия, устойчива на всички известни антибиотици. Учените все още се опитват да се справят с нея, поради което тук се провеждат и едни от най-мащабните изследвания в областта на устойчивите вируси.

5. Според световния индекс за корупция, най-малко корумпираните страни са Дания и Нова Зеландия.

6. Скачането с бънджи е започнало именно на този остров, и то още през осемдесетте години на миналия век. А упражняването на националния спорт, тук се насърчава ревностно.

7. На логото на новозеландските самолети се намира птицата киви.
8. На Коледа, Великден, Велики петък и в Деня в памет на загиналите във всички войни, на телевизиите им е забранено да излъчват реклами.

9. Улицата Болдуин в град Дунедин е най-стръмната улицата на целия свят. Внимавайте с нея.
10. „Ninety Mile Beach“ на Нова Зеландия, всъщност е дълъг само 56 мили. Но пък е едно от най-красивите и живописни места в света. И си струва да го посетите.

Нова Зеландия - страна, която си струва да посетите

Нова Зеландия – страна, която си струва да посетите

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар