Парадокс! Топ командос на Хитлер работи за „Мосад” през Втората световна война

Парадокс! Топ командос на Хитлер работи за „Мосад” през Втората световна война
1 (20%) 1 vote

Топ командос на Хитлер работи като наемен убиец за „Мосад” през Втората световна война

Топ командос на Хитлер, наричан още „най-опасния човек в Европа” работи като наемен убиец за израелското разузнаване. Разкритието е на израелското издание „Haaretz“, което се позовава на бивши агенти от тайните служби. Бившият СС офицер от елитните части в армията на Хитлер е работел като таен агент на Израел и дори е убивал по тяхна заповед.

Офицер Ото Скорцени, когото британските и американските разузнавателни служби обявяват за „най-опасният човек в Европа“ тайно е бил нает в редиците на израелското разузнаване „Мосад“ в края на Втората световна война. Именно той ликвидира през 1962-ра година бившия нацистки учен, който е работил на развитие на ракетната програма на Хитлер – Хайнц Крюг. Ученият е работил под ръководството на Вернер фон Браун за развитието на V2 ракетата, но изчезнал без следа в Мюнхен. По това време двамата са разработвали противоракетна програма за египетското правителство.

Тайните служби в Европа дълго време се съмняват, че Крюг е станал мишена на израелците, които са били силно разтревожени от тогавашните вражески намерения на египетските власти. „Haaretz“ твърди, че Крюг бил убит именно от Скорцени по пряка заповед на „Мосад“. Опасявайки се за живота си, след като няколко други учени са получили писма със смъртни заплахи от Израел, Крюг наел бившия офицер от „СС“ за свой бодигард. Той въобще не е бил наясно, че именно бившият „командос на Хитлер“ работи като двоен агент за израелците. Скорцени и Крюг заминали на разходка в гората в околностите на Мюнхен, след което Скорцени е ликвидирал Крюг, а тялото му унищожил с киселина. Тайната му обаче останала неразкрита дори и след смъртта му.

За Ото Скорцени се знае малко—той е бил част от елитния отряд, спасил Мусолини от плен през 1943 година. Когато малко преди края на войната от „Мосад” му предлага да работи с тях, той приема, но срещу едно много важно условие—парите не го интересували, но държал да бъде изтрит от черния списък на „ловеца на нацисти” Симон Вайзентал.

Топ командос на Хитлер работи с "Мосад" през Втората световна война

Топ командос на Хитлер работи с „Мосад“ през Втората световна война

Според историческите справки, Вайзентал никога не се е отказвал да преследва Скорцени, но от тайните служби успяват да скалъпят фалшив документ, за да си осигурят сътрудничеството му. След събитията от 1962 година, бившия нацист се оттегля в Испания, където умира през 1975 година. Малко преди смъртта си пише мемоари, в които разкрива и че е бил заловен от американски военни в края на войната. Освободили го бившите му съратници от СС, които дори не подозирали, че помагат на двоен агент. Според бившия командос на Хитлер обаче, зад този акт стои страхът на самите американци от него, тъй като твърде лесно успял да избяга.

agent-izrael
Разкритията за двойната му агентура едва наскоро видяха бял свят.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Парадокс! Топ командос на Хитлер работи за „Мосад” през Втората световна война”

  1. Аненербе

    сеп. 20. 2016

    Мосад е сформирана в края на 1949 година, така че няма как Скорцени да е работил за нея дори и даиска.Парадокс е че гнусните лъжи за Третия райх продължават… Срам и позор са подобни статии!!!

  2. Геирги

    февр. 16. 2020

    Мусад скалъпват подобни статии, защото знаят, че да работиш за тях е едно от най-копрометиращите неща!

Добавете коментар