Не е за вярване! Този хотел е на 1311 години и все още работи

Не е за вярване! Този хотел е на 1311 години и все още работи
1 (20%) 1 vote

Той е най-стария хотел в света и е прекъсвал работа само веднъж

Той е на 1311 години и все още работи. Най-старият хотел в света се намира в село Хаякава в Япония и носи името Nishiyama Onsen Keiunkan. Хотелът е построен през 705 г. от новата ера и тази година чества 1311 години съществуване.

От създаването си до днес, хотел принадлежи на едно единствено семейство, в което се е предава вече 52 поколения. И въпреки че е толкова древен, продължава да е сред най-посещаваните места в света.

През тези 1311 години съществуване, този хотел е бил затворен само веднъж, когато се е правел основен ремонт в него., Това се е случило едва през 1998-та година.

Макар да е обзаведен в традиционен японски стил, най-стария хотел в света разполага с всякакви съвременни удобства. Тук не разполагат с телевизия или интернет достъп, но разполага с уникална гледка и възможности за излет сред природата. Все пак хотелът е построен върху топли минерални извори и е място за почивка и за намиране на душевен мир.

Тук можете да се насладите на дълги разходки по планинските пътеки, да се изкъпете в местните горещи извори и какво ли още не.

Горещите вани се пълнят от местните горещи извори и са запазена марка на хотела.

Сградата се намира в планинска долина и съответно – всички прозорци гледат към върховете в областта. Перфектен изглед, докато се забавлявате на закуска. Менюто на ресторанта изобилства с традиционни японски ястия. И макар да е стар, хотелът разполага и с много съвременни удобства и се ползва от постиженията на технологиите.

Топлите извори са използвани и за централно отопление. Водата в хотела също се извлича от тях.

Комплексът разполага с 35 стаи. Обзаведен е изцяло в традиционния японски стил като са запазени някои от тях и абсолютно автентични. Дори са декорирани в различни периоди, в зависимост от кой момент в историята, в стаите са пребивавали императори, самураи или военачалници.

Този хотел е на 1300 години и все още работи

Този хотел е на 1300 години и все още работи

Хотелът е идеално място за медитация и изолация – далеч от суетата на града. А някои стаи имат достъп до собствени каменни басейни. Ако ви омръзне душа, тук имате и сауна.

Затварян е само веднъж за основен ремонт

Затварян е само веднъж за основен ремонт

Що се отнася до фактът, че най-стария хотел в света продължава да работи и днес, според неговите гости, това се дължи най-вече на грижовността на неговите управители, които чудесно се грижи за гостите. Сред персонала има традиция да обичат работата си и да се гордеят със своя хотел. Приоритет е и желанието да осигурят мир и спокойствие на всеки, който има нужда от това.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар