Тайни общества: Съюзът на деветте

Тайни общества: Какво е съюзът на деветте?
0

Историята разказва за тайни общества в Индия, които пазят световни тайни

Съюзът на деветте е мистерия дори за най-големите тайни общества. Легендите разказват, че става въпрос за общност от деветима гениални учени, които пазят скрито световното знание. Малцина обаче имат шанс да се докоснат до него. И научат тайните, които са били съхранявани през вековете.

Недостоверни исторически извори – легенди и предания, разказвани от племенни общности в Индия, разкриват, че през 3 век пр.н.е. индийски владетел на име Ашок водел война за власт. В битките загинали хиляди хора, но владетелят завладял страната. След като видял бойното поле, осеяно с телата на хилядите загинали, той се уплашил, че някой ден хората могат да унищожат цялото човечество. И единственото, което засега спира злото са несъвършените оръжия.
Според запазени писмени свидетелства, този владетел се отказал от всичките си териториални претенции и свикал съвет на старейшините, който да събере изобретенията, които заплашват съществуването на хората.

Тук историческите извори се преплитат с легендите, тъй като последвалите събития се разказват само от уста на уста. Ашок повикал учените от всички страни и им наредил да създадат организация, която да опази човешкото знание и да унищожава всички находки, свързани с опасни оръжия, които да унищожат човешкия род.

 

Чрез тайно гласуване са избрани 9 неизвестни старейшини, чието име никой не знаел, освен самите те. Те били пръснати из целия цивилизован свят по онова време, за да конфискуват тези открития, които застрашават човешкото здраве и живот. През вековете са изскачали данни за тайни общества като съюзът на деветте неизвестни, пише svetovnizagadki.com.

 

Пред 19 век писателят Луи Жаколио говори за тях, а след като изследва стотици текстове, стига до извода, че те са напълно реални. Интересно е, че той говори в книгите си за странни изобретения, които работят с лъчение и освобождават енергията. Любопитна подробност е, че по това време лазерът все още не е изобретен.

Тайни общества: Какво е съюзът на деветте?
Тайни общества: Какво е съюзът на деветте?

Смята се, че деветте мъдреци са съхранявали записано знанието в девет книги. За една от тях се предполага, че е попаднала в Русия и се намира някъде в Самарска област.

Деветте книги обединяват човешкото и космическото познание, но освен това са свързани и с доста кървави легенди. Според някои истории, те са убили немалка част от изобретателите през вековете, за да забавят по една или друга причина разкриването на различни процеси. С една-единствена цел—да предпазят човечеството от самоунищожение. След две световни войни и пред прага на трета, мнозина се питат дали наистина са успели да постигнат целта си. Оптимистите обаче смятат, че са се справили със задачата си – светът все още съществува.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.