Здравословни храни: Топ 9 на най-полезните

0

Американски специалисти са направили списък на здравословни храни, които овен, че са полезни са и вкусни

Вижте кои здравословни храни попадат в Топ 9 на най-полезните. Учените по здравословно хранене са съставили класация на тези невероятно вкусни продукти, за които не подозираме какъв положителен ефект притежават.

Чист натурален шоколад

Всеки шоколад произведен с над 70% съдшололадържание на какао снижава риска от сърдечно-съдови болести. А, че е вкусен в това никой не се съмнява

Натурален мед

Никой не поставя под съмннение полезните свойства на меда. Медът е силен антиоксидант, благоприятства сърдечната и мозъчната функция. Незаменим е при заздравяването на рани. За  по-полезен се смята тъмният мед.Авокадо

Авокадо

Изключително полезен е плодът на авокадото. Съдържа растителни мазнини, които не могат да запушат артериите. Богат е на калий, който снижава риска от хипертония. Високото съдържание на витамините В, Е и К го прави полезен за мускулите, кожата, костите и кръвоносната система. А съдържащите се в авокадото неразтворими и разтворими влакна го правят полезен за храносмилателната система.

Тиквата

Изключително хранителна тиквата съдържа полезните каротин, лутеин и зеаксантин. Тези  съставки спомагат за заздравяването на клетките, пазят от перде очите и благоприятстват ред други заболявания на очите.

Черен чай

Изключително полезен за понижаване на холестерола. Освен това предпазва от деменция.

Яйцатаяйца

Смятани до скоро за вредни, тъй като се твърдеше, че водят до повишение на холестерола днес яйцата са реабилитирани. Полезните вещества например като витамин D укрепват костите, други влияят на сърдечната дейност и мозъка, а сярата е полезна за ноктите и косата.

Пюре от домати

В пюрето са концентрирани всички полезни вещества от доматите. Употребата му снижава кръвното налягане и смалява риска от рак на простатата.

Канелата

Тази уханна екзотична подправка има свойството да понижава кръвната захар. Стабилизира нивото на инсулина и регулира телесното тегло.

Боровинките

Плодовете на боровинките могат да се използват пресни или замразени. Изключително богати на витамин С, както и на оксиданти, вкусните плодове регулират мозъчната дейност и подобряват паметта, научаваме от fermer.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.