Зелените погребват Банско, инвеститори плашат да подпалят държавата

Гласувайте за статията

Зелените са на път да разрушат имиджа на Банско и да сложат край на чуждестранните инвестиции в най-добрия ни ски курорт.

В това е сигурен Тодор Ефтимов, инвеститор от Банско, чийто бизнес търпи сериозни загуби заради мафията на Зелените. Вторият лифт в курорта е от изключително важно значение за бъдещето на градчето, което би опустяло съвсем скоро, ако скандалите покрай него не секнат и не се вземат реални и правилни мерки за развитието му.

Той разяснява, че построяването на второто съоръжение за скиорите са онези десет процента, които липсват на Банско, за да стане курорт на световно ниво. „Срамните“ опашки на единственото съоръжение поставят по съмнение бъдещето на чуждите инвестициите, чието спиране би сложило прът в колелото на развитието на града. Жители и инвеститори смята, че презастрояването е преекспониран проблем, използван за параван  на истинския. Повечето кооперации са продадени на чужди граждани, които използват апартаментите за втори дом, а не за препродаване.

Огромна черна точка в актива на Банско обаче е липсата на второ ски съоръжение, чието създаване е спъвано от Зелените. Обещанието за него остава неизпълнено, а чужденците се чувстват несигурни за инвестициите си. Те питат защо няма развитие, а никой не може да им даде логичен отговор. защото той просто не съществува!

Абсолютно нелогично е мафията на Зелените да протестира срещу създаването на лифта, когато говорим за концесия. В случая държавата абсолютно нищо не губи, а само трупа активи. Но Зелените искат и те да спечелят, просто искат някой да им плати или да ги внедри в бизнеса. Тогава те ще свалят недоволството си, защото ще бъдат заети да броят парите, които са спечелили от него, пише trud.bg.

Пародийните екоорганизации не се занимават с проблеми, които трябва да ги засягат пряко, а се набъркват в чужди интереси, опитвайки се да извлекат дивиденти, замаскирани със загриженост към природата. Държавата не трябва да се страхува от Зелените, а от инвеститорите и жителите на Банско, категоричен е Ефтимов. Засега те проявяват привидно търпение, но не е далеч времето, в което ще подпалят както гората, така и Министерския съвет.

Тези опашки отказват родни и чужди туристи

Тези опашки отказват родни и чужди туристи

Около 15 хиляди души, които работят сезонно в Банско, плюс всички жители и вложители в курорта са с неясна съдба заради неоснователните претенции на Зелените, които рискуват бъдещето на най-голямата частна инвестиция у нас. Хиляди хора стоят зад това, което е Банско днес, а една шепа псевдо-еколози иска да разруши, всичко, съградено от тях. Зелените ще превърнат курорта в призрачен град, ако държавата не се намеси и не секне лицемерните му и алчни амбиции.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

4 коментара to “Зелените погребват Банско, инвеститори плашат да подпалят държавата”

 1. Lina

  мар. 28. 2016

  Защо Зелените постоянно отхвърлят икономиката. Екология-ок, но и икономиката трябва да върви.

 2. Божката

  мар. 28. 2016

  Изобщо не се учудвам. Тези малоумници като нищо ще съсипят имиджа на курорта, който е граден в продължение на дълги години с взаимните усилия на толкова много хора. Преди никой не беше чувал за Банско, а в момента това е най-добрият зимен курорт в цяла източна Европа. Много жалко, че управляващите нямат топки да вземат правилното решение за изграждане на втори кабинков лифт, което ще допринесе за развитието на целия район, а се съобразяват с измислените претенции на Зелените.

 3. Мани

  мар. 29. 2016

  Не знам дали инвеститорите ще подпалят държавата, ама скоро прокуратурата трябва да им запали вратлетата на тия еко-терористчета! Тяхното минава всякакви граници.

 4. Мели

  апр. 02. 2016

  Къде е държавата как ще се позволява такова нещо това е безумие .Крайно неприемливо е да се позвлоява на едни платени провокатори като Зелените да разрушават туризма и икономиката у нас .

Добавете коментар