Белгия плаче за Брюксел: Траур в страната и в цял свят

Гласувайте за статията

Белгия плаче за жертвите в Брюксел, почетоха ги в цял свят

Белгия оплака жертвите от атентатите в Брюксел. Стотици хиляди из цялата страна се стекоха и да почетат загиналите. Бяха оставени свещи и цветя за покойните, както и листове с послания.

Мъката обедини християни и мюсюлмани. Много жени и деца изповядващи исляма дойдоха, за да отдадат последна почит на загиналите. След като в Идомени мигрант от ислямски произход издигна плакат „Съжаляваме за Брюксел”, бежанците намерили прием в Европа дойдоха да изкажат съболезнования, заедно с гражданите на страната. Палестинец държеше белгийския флаг, заедно с този на Палестина, за да покаже съпричастността на двете страни и солидарност за жертвите.

#JeSuisBruxelles пишат потребители в социалните мрежи. Въпреки че властите предупредиха гражданите да останат по домовете си, много от тях се стекоха днес, на местата на трагедията. И в скръбта си те бяха по-обединени от всякога, без оглед на религия, етнос или цвят на кожата.

Светът също почете жертвите на Брюксел. Франция първа даде тон, като ясно изрази колко дълбоко споделя болката на Белгия, като освети Айфеловата кула в цветовете на белгийското знаме–черно, жълто и червено. Германия и Италия също изразиха почитта си–Бранденбургската врата в Берлин бе осветена в цветовете на Белгия, а фонтана ди Треви в Рим се оцвети с флага на страната.

От другия край на света, САЩ също изрази съпричастност–кметството на Сан Франциско бе осветено от в черно жълто и червено, а хиляди граждани се стекоха на улиците. Сградата на Емпайър Стейт Билдинг също се оцвети в цветовете на траура.

Белгия плаче за Брюксел след атентатите

Белгия плаче за Брюксел след атентатите

Всички хора пред мъката са равни - страдат не само европейците, но и бежанците, намерили дом тук

Всички хора пред мъката са равни – страдат не само европейците, но и бежанците, намерили дом тук

Белгия е в тридневен траур заради случилото се в Брюксел, а градът малко по малко се възстановя от случилото се. Гражданите са категорични, че няма да се крият по домовете си и ще направят всичко, за да продължи животът им нормално.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар