Ярава–най-примитивното племе в света е с най-жестоки закони

Ярава–най-примитивното племе в света е с най-жестоки закони
4 (80%) 1 vote

Ярава е малко племе, но с жестоки закони

Племето Ярава, което живее на остров Андаман няма никаква връзка с външния свят, поради което буквално е обсебено от своите строги ритуали. Тук чистотата на расата е най-висш закон, че дори и децата биват отстранявани, ако се окажат с малко по-светла кожа.

Преди няколко месеца жесток акт спрямо 5-месечно бебе влезе в световните новини. Повод за това бе спорът, защо индийското правителство не се намеси и не забрани подобни актове, след като де юре има власт над племето.

Престъплението е станало на място, където живее група от 400 души аборигени, които се занимават с лов и събиране на корени и плодове. Бебето е имало блед тен по отношение на останалата част от племето, така че предположили, че бащата е някой от външния свят. Затова било убито според ритуалните обичаи на това племе.

В миналото индийските власти предпочитали да имат по-малък контакт с аборигенската култура, затова си затваряли очите за подобни убийства. Освен това, от племето са защитени и със законите на Индия, като уникална общност, която има право да живее по собствени правила. И наистина, 200 години след като Британската империя основала колония на този остров, никое лице от племето Ярава не е извършвало подобно или друго престъпление.

Полицията е предприела разследване, след като държавните служители, отговарящи за племето подали обвинение. В престъплението са замесени и двама мъже, които са част от общност от бежанци от Бангладеш, които са населени на същия остров. Един от тях е обвинен, че е дал алкохол на човек от племето, преди да убие детето. Другият обвинен е, считан за баща на убитото бебе. В същото време, убиецът от племето Ярава, за когото се е знае, че е влязъл в шатрата на майка вечерта, преди да бъде убито дете, все още е на свобода.

Ярава - племе в Индия с жестоки закони?

Ярава – племе в Индия с жестоки закони?

„Засега полицията не може да арестува човека от това племе“, каза Денис Джил, редактор на „Андаман кроникъл” . „Индийското правителство трябва да реши кои и какви закони от външния свят може да приложи в племето Ярава“, добавя той.

andaman-jarawa

Един от местните активисти споделя за New York Times, че Ярава имат право да поддържа чистота на расата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар