Атентатът в Анкара организиран от студентка? (Нови разкрития)

Гласувайте за статията

Атентатът в Анкара по проект на студентка, симпатизирала на ПКК

Атентатът в Анкара може да е организиран от студентка, която е симпатизирала на ПКК, гласят последните новини. Според властите младото момиче е било в основата на заговора.

Турската агенция „INA“ публикувала снимка на предполагаемата терористка, Сехер Демир. Властите смятат, че жената е свързана с ПКК. Според полицията именно тя е отговорна и за атентата, при който загинаха над 37 души и над 125 са ранени.

Жената, която се смята, че е извършила терористичния атентат в Анкара, е била студентка в университет и е учела туризъм и хотелиерство в град Балъкесир в западната част на Турция. Освен това е била журналистка, а също така и сътрудник в опозиционния вестник „Джумхюриет“.

На една от снимките момичето е заснето с лента в цветовете на кюрдското знаме, което даде основания на полицията да предположи, че е свързана с ПКК.

Турската полиция днес е успяла да задържи в близост до сирийската граница четирима души, заподозрени във връзки с атентата в Анкара, който вчера избухна в центъра на турската столица, съобщава AFP.

Полицията е проследила сигнал, че колата — бомба, която е избухнала в Анкара, е купена в автосалон в град Шанлъурфа. AFP посочва, че турската държавна агенция Anadolia е съобщила също така, че четиримата заподозрени ще бъдат прехвърлени в Анкара.

Във вчерашния бомбен атентат в турската столица са загинали най-малко 37 души, заяви турският министър на здравеопазването.

Атентатът в Анкара дело на студентка, симпатизирала на ПКК?

Атентатът в Анкара дело на студентка, симпатизирала на ПКК?

Както ви съобщихме по-рано, властите смятат, че в основата на атентатите е клон на кюрдската работническа партия, която пое отговорността. Те заявиха, че ще продължат с атаките, до пълно разрушаване на туризма в Турция.

Семейството на момичето няма връзка с нея от три години

Семейството на момичето няма връзка с нея от три години

Разследването по случая продължава, а властите продължават да издирват останалите замесени в атентата. Самоличността на останалите свързани с трагедията все още се изясняват.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар