Синоптици: Дъждът спира, времето ще се стопли

Гласувайте за статията

Синоптици предвиждат дъждът да спре и времето да се оправи

Синоптици предвиждат студено, но ясно време в следващите дни. Прогнозите тази седмица са проливния дъжд най-накрая да спре и слънцето да се покаже. Според последната информация на синоптиците, максималните стойности ще достигнат до 14 градуса, но минималните ще бъдат — 2 до — 4 градуса.

Заради силния дъжд последните дни, нивото на река Дунав в Русе достигна критични стойности. Нивото се покачи със 7 метра, а градската управа трябваше спешно да намери начин как да осигури безопасността на населението.

Междувременно свлачище отнесе къща в Русе, като собственика е оцелял буквално като по чудо. Само минути преди да се срути сградата, той тръгнал за работа и така се спасил от разрушението. Околните съседи са силно притеснени от свлачището и заявиха, че то трябва спешно да бъде укрепено.

Повишени са нивата на реките Огоста и Лом, а река Бързия разруши временен мост. Опасност от наводнения засега няма, но водите на реката заляла участък между Монтана и Берковица.

От министерството на околната среда и водите съобщават, че е възможно повишение на реките Марица, Арда и Тунджа заради проливните дъждове. Нивата на водосборните басейни на Струма и Места също продължават да се повишават.

От утре се очаква времето да се затопли и слънцето най-накрая да се покаже. Проливните дъждове от друга страна ще спрат, а вятърът най-накрая ще утихне.

Нивото на река Скът спадна, но в Мизия бяха на нокти заради евентуално ново наводнение. Градът още не е забравил трагедията от предишната година и са в ужас да не се повтори отново.

Синоптици вещаят по-хубаво време до края на седмицата и спиране на дъждовете сн. Булфото

Синоптици вещаят по-хубаво време до края на седмицата и спиране на дъждовете сн. Булфото

Според прогнозите на синоптици, няма опасност на наводнения, а също така предстои времето бързо да се стопли. До края на седмицата температурите ще се възстановят в рамките на нормалните за месеца и студения фронт ще се усеща само сутрин.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар