Трагедия в Македония: Бременна мигрантка се удави при влизане в страната

Трагедия в Македония: Бременна мигрантка се удави при влизане в страната
5 (100%) 1 vote

Трагедия в Македония, бременна мигрантка се удави при влизане в страната

Трагедия в Македония сполетя бременна мигрантка от Афганистан. Жената заедно със сестра си и неин братовчед се е удавила при опит да премине река Сува, край местността Борови, съобщава vest.mk. По информация на местните медии, трагедията е станала само на метри от село Моин, където 23 мигранти бяха спасени от придошлите води, от полицията, а също и от екип пожарникари.

По информация на министерството на вътрешните работи в Македония най-малко 1000 имигранти незаконно са влезли от Гърция в гевгелийското село Моин, където полицията заедно с членове на македонската армия предприемат действия за тяхното връщане в Гърция.

Бежанците използват речните корита, за да стигнат до македонска територия и с часове стоят под проливните дъждове, само за да продължат пътя си към Западна Европа. Решенията на западните държави да затворят границите не ги спря и много от мигрантите продължават с набезите и опитите да проникнат на македонска територия, а оттам да продължат към Германия или Швейцария.

Междувременно агенция Ройтерс по-рано съобщи, че около две хиляди мигранти, които с дни са чакали на границата в Идомени, днес незаконно са се опитали да проникнат в Македония.

МВР информира още, че полицията и въоръжените сили предприемат засилени мерки за сигурност, особено на местата, където се наблюдават по-големи групи мигранти, които незаконно преминават границата, за да бъдат върнати обратно.

Трагедия в Македония, мигрантка се удави

Трагедия в Македония, мигрантка се удави

Както е известно, на границата с Гърция, край Идомени мигрантите са над 10 000. Не е възможно тяхното преместване в други лагери, тъй като самите те не желаят да напуснат лагера, освен в посока Македония и оттам към Германия.

Над 2000 души бежанци се намират нелегално на територията на страната

Над 2000 души бежанци се намират нелегално на територията на страната

Въпреки че Ангела Меркел обяви, че Германия няма повече да приема мигранти, напливът към Берлин продължава. А заради опасното време рискът за живота на бежанците става все по-голям.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар