Народът Хунза най-големите дълголетници (Вижте повече)

Народът Хунза най-големите дълголетници (Вижте повече)
5 (100%) 1 vote

Хунза живеят до 160 години, севернопакистанците не знаят какво е болест

Членовете на общността Хунза има средна продължителност на живота 100-120 години. А имало отделни индивиди които достигали до 160 годишна възраст. Те били напълно здрави и пълноценни, а не немощни старци.

Нещо много интересно се случва през 1992 г на летището Хийтроу в Лондон. Пасажерът Саид Абдул Мобуда представя паспорта си на емиграционните служби за проверка. Изумените служители не могли да повярват на очите си. Годината на раждане на  Мобуда била 1835. Това означавало, че пакистанецът е на 160 години. Той произхождал от племето Хунза проч1ути с дълголетието си.научаваме от сайта big5.bg.

Хунзите 3
Хунзите 1

Хунзите са жив пример, че дълголетието се дължи на определен начин на живот. Тези издържливи хора се къпят в ледена вода дори когато градусите са под нулата. За храна използват само това което сами са си произвели. Наблягат на плодовете, зеленчуците, бобови и зърнени култури, изсушени кайсии. Хранят се и с овче мляко, сирене и яйца.Хунзите 4

Учените се изумяват от факта, че хората от племето Хунза почти не знаят що е болест. За рак и тумори са им разказвали тъй наречените от тях бели хора.

На една конференция през 1977 г по проблемите на рака експерти съобщават, че пълно отсъствие на тази болест се наблюдава само при Хунза.

Хунзите са вегетарианци. Те се хранят само на закуска и обяд. Хляб почти не консумират за сметка на ябълките и кайсиите, на които ядат и костилките.

През определен период на годината те не хапват нищо, пият сок от сушени кайсии. Това се случва когато няма пресни плодове и е традиция за дълголетния народ. Освен здравословното си хранене хунзите се предвижват пеша по 15-20 км дневно.

Лекарите са категорични, че храненето им е главната причина да не боледуват и да са дълголетници. А консумацията на кайсии с костилките ги защитават от тумори. Известно е, че в ядките на кайсиите има витамин в 17, който е мощен антиканцероген.

Хунзите са винаги усмихнати. Доброто им настроение е гаранция за тяхното физическо здраве. Те прекарват в полята си повече от времето през деня. Племето има една мъдрост, която гласи, че всеки човек по двама лекари, единият е десния крак, а другия левия.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар