Кралица Елизабет бясна заради скандала с Brexit

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет е бясна, замесиха името й в скандала с Brexit

Кралица Елизабет е не просто ядосана, а направо бясна. Монархът на Великобритания категорично отрече да има нещо общо с идеята за Brexit, а още по-малко да подкрепя излизането на страната от ЕС.
Повод за изявленията стана информация, разпространена от британския „Сън”, който твърдеше, че приближен на кралица Елизабет е разкрил, че нейно величество е била твърде близо до идеята за Brexit.
Бъкингамският дворец отхвърли официално медийните публикации, че кралица Елизабет Втора подкрепя излизането на Великобритания от Европейския съюз, като ги нарече „фалшиви“ и припомни, че кралицата е политически неутрална.

Вестник „The Sun” се появи с новината на първа страница, като оповести „Кралицата подкрепя Brexit“, т.е. британското излизане от ЕС, позовавайки се на анонимни източници, които уж са казали, че кралица Елизабет ясно е изразила несъгласието си с членството на Обединеното кралство в Европейския съюз, в най-малко два случая през последното десетилетие.

„Кралицата остава политически неутрална, както беше последните 63 години. Няма да коментираме лъжливите твърдения на анонимни източници. Британският народ ще реши този въпрос с референдум „, заяви говорителят на кралицата в отговор на въпрос, изпратен по електронната поща. Вестникът съобщава, че през 2011 г. кралица Елизабет е казала на тогавашния вицепремиер Ник Клег по време на официален обяд в Уиндзор, че ЕС върви в погрешна посока. Клег също отрече статията, наричайки я безсмислена.

„Не забравяйте, че ако това се беше случило, то не би могло да бъде забравено“, написа в Twitter Клег. Помолен да коментира изявлението на Бъкингамският дворец, говорителят на The Sun заяви, че вестникът „държи на своята информация“, която е получил от „достоверни източници“.

Кралица Елизабет бясна, замесиха я в политически скандал

Кралица Елизабет бясна, замесиха я в политически скандал

От своя страна Майкъл Гоу, който е секретар на кралицата бе доста уклончив по въпроса. Запитан относно това, дали нейно величество е коментирала някога ситуацията в ЕС, той обяви, че няма право да коментира частните си разговори с нейно величество, както и че последните са провеждани извън протокола.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар