Виена вече е със „забранени зони”, „шериатски патрули” шетат из града

Виена се превръща във втори Малмьо, заради „шериатски патрули”, а много скоро полицията и линейките няма да имат право на достъп до цели квартали. Ситуацията в столицата на Австрия е толкова усложнена, че полицията се притеснява за безопасността на туристите и гражданите, в случай, че се окажат на неподходящо място. Австрийските власти не крият, че части на Виена вече стават "забранени зони", след като така наречените „шериатски патрули” атакуваха мъж, който се опитвал да защити съпругата и дъщеря си от набезите им. Човекът е в болница, а след него още мнозина са се оплакали от набезите на самосформиралите се групи.

Мъжът е бил прехвърлен в болница, след като се е противопоставил на лицата от "шериатски патрул", които нападнал неговите съпруга и дъщеря, защото "не са били правилно облечени" според "мюсюлманския вкус на обличане". Докато различни фракции и групи превземат частите на Виена, по улиците се появяват и така наречените "шериатски патрули", които посещават клубове и барове, за да гарантират, че жените и момичетата, които са мюсюлманки, се обличат с подходящо облекло и се държат съобразно техните традиции в обществото.

Въпреки това, когато един австриец се е опитал да защити съпругата си — чеченка и дъщеря им от тормоза на един от патрулите, в крайна сметка приключил в болница, съобщава "Daily Mail". Само за миналия уикенд насилието до такава степен се е повишило във Виена, че столицата е в страх. В един от сблъсъците участие са взели над 50 души от афганистанската и чеченската общност в австрийската столица. [caption id="attachment_473901" align="aligncenter" width="554"]„Шериатски патрули” плъзнаха във Виена, влизат в сблъсък с граждани заради дрехи „Шериатски патрули” плъзнаха във Виена, влизат в сблъсък с граждани заради дрехи[/caption] Те използвали дървени бухалки, железни пръти и ножове. Двама са ранени и в момента са в интензивно отделение, като се намират в критично състояние. avstrija-serijatska avstrija-serijatska-patrola 4 Полицията съобщи, че до масовото сбиване между афганистанците и чеченците се стигнало заради "конфликт" във Facebook.