Ванга знаела най-голямата тайна на Америка, но службите й попречили да я разкрие

Излезе наяве още едно разкритие за Ванга. Пророчицата от Петрич знаела най-голямата тайна на Америка, но така и не успяла да я разкрие. Службите знаели, че гадателката може да разкрие тайната им и затова направили всичко възможно тя никога да не излезе наяве.

Вдовицата на Джон Кенеди искала да се срещне с петричката гадателка. Тя научила за нея от лекар от Несебър. Двамата се запознали по време на прием в Атина. Джаки Кенеди била убедена, че Ванга ще й помогне да разплете мистерията около смъртта ба Джон Кенеди.

През 1968 година президентската съпруга сключила брак с Аристотел Онасис. Бракът й с него не вървял никак добре. Онасис предпочитал да прекарва времето си със своята любима Мария Калас. Докато се усамотявал с нея на частните си острови Джаки Кенеди живеела сама в Атина. По време на пребиваването си в гръцката столица тя научила за Ванга. Президентската съпруга се зарекла, че на всяка цена ще се срещне с феномена от Петрич.

Съграждани на гадателката все още си спомнят думите й, че никога няма да се срещне с Джаки Кенеди. Заслугата за това е изцяло на българските, американските и югославските служби. Те направи всичко възможно да осуетят срещата им по молба на службите в Америка. Американците знаели много добре, че ако тази среща се осъществи САЩ ще си навлече сериозни проблеми и ще трябва да дава обяснения на Москва.

Въпреки напрегнатите отношения между българските и югославските служби, те били принудени да си сътрудничат по настояване на Америка.

Двете трябвало да се срещнат в Струмица, но след намесата на службите срещата им така и не се осъществила. Други обвиняват за провалената им среща белградските агенти, пише Хот арена, позовавайки се на "Уикенд".