Втората световна война: 10 неща, които не знаете за нея

Втората световна война: 10 неща, които не знаете за нея
4.5 (90%) 4 votes

Втората световна война остави много въпроси след себе си, ето какво не знаем за нея

Втората световна война несъмнено е била една от най-жестоките, които светът е виждал, но също така остави и много въпросителни. Така например златотърсачи и до днес преследват златото на нацистите, изчезналата кехлибарена стая и дори древни реликви, за които се смята, че са издирвани и скрити от Хитлер. Едва ли знаете на колко години е бил най-младият войник през Втората световна война, че племенникът на Хитлер е служил в американската армия, или че най-младият американски войник, който е участвал във войната е бил само на 12 години.
Това са само някои от най-интересните, дори и странни факти, които не са широко известни за Втората световна война.Ето още 10 факта, които историята по една или друга причина е избрала да подмине.
1. Първият немски войник, който е загинал през Втората световна война е бил убит от японец. 2. повече от 100 000 екипажа на съюзническата авиация са загинали над Европа.

3. Полската католическа акушерка Станислава Лезинска е спомогнала за раждането на около 3000 бебета в лагера Аушвиц по време на Холокоста.

4. Четири от пет загинали германски войници са загинали на Източния фронт.
5 Само 20 процента от мъжете, родени в Съветския съюз през 1923. г. са преживели Втората световна война.
6. Племенникът на Хитлер, Уилям Хитлер е служил в американския флот през Втората световна война.

7. Един от най-невероятните факти от войната, който е останал дълго време скрит. Хитлер и Хенри Форд са съхранявали на работните си маси свои снимки, които подарили един на друг. 8. Най-големият японски шпионски център през Втората световна война е бил в Мексико.
8. Ако Япония не бе обявила капитулация, следващия град, върху който Америка е планирала да хвърли атомна бомба е бил Токио.

Хитлер пази снимка на Форд по време на Втората световна война

Хитлер пази снимка на Форд по време на Втората световна война

9. Предполага се, че общият брой на жертвите през войните е бил между 50 и 70 милиона души. Около 80% от тези жертви са били жители на само 4 държави — Германия, Русия, Китай и Полша.
10. Повече от 50 процента от жертвите на войната са били цивилни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар