Синоптикът Красимир Стоев с притеснителна прогноза за март

Баба Марта остава вярна на себе си
0

Баба Марта остава вярна на себе си

В последния ден от Малък Сечко мнозина си задават въпроса какво ли време ни очаква през март. Отговор на този въпрос даде синоптикът от НИМХ при БАН – Красимир Стоев.

Красимир Стоев побърза да предупреди, че месец март ще е изпълнен с изненади. Разбира се това не е нищо ново, тъй като ако не баба Марта, то кой друг би могъл да ни държи в постоянно очакване на следващата изненада.
И тази година баба Марта няма да изневери на същността си.

Красимир Стоев
Баба Марта остава вярна на себе си

Синоптикът Красимир Стоев посочи, че освен сняг, през следващия месец ще вали и много дъжд. Очакванията за средномесечната температура са тя да бъде около нормата.
Всъщност макар вече да сме се настроили на пролетна вълна, предвид времето, което ни поднесе февруари, месец март ще ни напомни недвусмислено, че все още сме във владение на зимния сезон. Снегът през март не бива да ни изненадва, колкото и неприятен да е за някои хора.

На въпрос към Красимир Стоев какво ще е времето, с което ще ни изненада следващият месец, той отговори, че март ще започне с доста високи температури.
Първо ще ни се усмихне, а след това ще се развихри с пълна сила. Макар средномесечните температури да се очаква да са около нормата, то нещата с валежите далеч не стоят по този начин. За съжаление те ще бъдат доста над нормата.

Красимир Стоев предупреди, че през всяка една седмица от следващия месец ще се появява поне по един циклон, който ще носи валежи от дъжд.
Най-големи количества дъжд се очаква да се изсипят през почивните дни и по-специално на 4 март.

Тогава дъждовете ще обхванат цялата страна. За любителите на снега, щастието ще се усмихне в дните между 11 и 15 март.
Така и не стана ясно обаче дали баба Марта отново ще ни изненада с толкова обилни снеговалежи като през миналата година или този път всичко ще бъде в нормите, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.