Леонардо ди Каприо най-после с Оскар (По милост ли го взе?)

Леонардо ди Каприо най-после с Оскар
0

Леонардо ди Каприо най-после грабна Оскар, в мрежата го побъркват от майтапи

Леонардо ди Каприо най-после получи Оскар за най-добър актьор, а в мрежата съсипват актьора от подигравки. Холивудската звезда е сред победителите на академията тази година, след цели 5 номинации. В мрежата обаче се носи вълна от коментари, че оскарът на Лео не е само негов. Тъй като от началото на кампанията за номинациите се води цяла кампания под надслов „Дайте Оскар на Лео” .

Ди Каприо има пет номинации за най-добър актьор, още от времето, когато беше изгряваше звезда. Досега обаче така мечтаната статуетка му убягваше постоянно. Ролята в „Завръщането” се оказа най-после златния билет за Лео и той се сдоби със статуетката. С малко помощ от феновете си, разбира се, тъй като три месеца и дори повече агитираха в негова подкрепа.

Режисьорът на „Завръщането” пък грабна приза за най-добър режисьор, но филмът не получи Оскар за най-добра лента. Честа се падна на „Матрицата” / Spotlight / историята за насилие от страна на католически свещеници, а най-добра актриса не бе Кейт Уинслет или Кейт Бланшет, а Бри Ларсън, която грабна статуетка за участието си в „Стаята”.

Самият Лео бе изключително емоционален при взимането на статуетката и призна, че това е вероятно най-важната стъпка в живота му. Актьорът от години се опитва да се сдобие с наградата, но досега тя му се изплъзваше постоянно.
Леонардо ди Каприо за първи път получава номинация за „Оскар” през 1994 година, за ролята си в „Защо тъгува Гилбърт Грей”. След това през 2005 отново получи номинация за „Оскар” в „Авиаторът”.

През 2007 година бе отличен за „Кървави диаманти” но си тръгна без статуетката. Последния път му се случи миналата година, когато въпреки огромния успех на „Вълкът от Уолстрийт”, той бе сразен от Матю Макконъхи, който си тръгна с отличие за най-добра мъжка роля.

Леонардо ди Каприо най-после с Оскар
Леонардо ди Каприо най-после с Оскар

Тогава цяла яхта момичета не успяха да утешат Лео, но както изглежда тази година актьорът най-накрая ще празнува.

la-et-mn-oscars-2016

А майтапите в мрежата по негов адрес заради отличието, изобщо не го вълнуват.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.