ВВС възкресява динозаврите (Показват най-големия от тях „на живо”)

Гласувайте за статията

ВВС възкресява динозаврите в нова поредица, за първи път ще видим най-големия от тях на живо

ВВС възкресява динозаврите. Въпреки че днес учените имат възможност да клонират, което и да е от гигантските създания, съществували преди милиони години, шансът да направят нов „Джурасик парк” е малко вероятен. От друга страна британския телевизионен канал се е заел с нелеката задача, да покаже най-големите сред динозаврите и то „на живо”.

Благодарение на „ВВС“, сега имаме шанс да се срещнем „на живо“ с най-голямото живо същество, което някога е стъпвало по планетата Земя — титанозавър – най-големият вид динозавър.

Известният британски тв водещ Дейвид Атънбъроу взима дейно участие с лентата на ВВС , в която се среща с титанозавърът . Титанозавърът е смятан за най-голямото същество сред динозаврите и е бил дълъг 37 метра и тежи 70 тона, може да се сравни на големина с близо десет африкански слона. Той е живял на земята преди почти 100 милиона години. Във видеото Атънбъроу, е застанал на платформа, докато обявява титанозавърът, който се появява от тъмнината и запознава зрителите с този завладяващ вид. Специална компютърна графика кара праисторическия динозавър да „оживее”, което прави и филма толкова интригуващ.

В момента, когато започва да говори за неговия скелет, тялото на динозавъра става прозрачно, за да може по-лесно да се види структурата на костите му. Това видео е един от най-добрите примери за това, как виртуалната реалност може да направи революция в образованието и в процеса на обучението в много близко бъдеще. Този запис е специален също и защото предлага опция „360 градуса“, с чиято помощ можете да видите динозавъра от всички ъгли.

BBC показват най-големият динозавър "на живо"

BBC показват най-големият динозавър „на живо“

Досега дори ВВС не са имали възможност да заснемат толкова уникални проекти. А още интригуващи кадри за най-новия документален филм на британския телевизионен канал, можете да видите във видеото по-долу.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар