Турски медии: Наследникът на Ердоган прави партия в България Преглеждания: 9576

Наследникът на Ердоган прави партия в България, разкриват турски медии
0
Оценете този post

Турски медии заявиха, че наследникът на Ердоган формира партия в България

Проверката за турско и руско влияние върху държавната политика на България още не е приключила, а турски медии вече направиха шокиращи разкрития. Наследникът на Ердоган е сформирал партия в страната ни, а за подставено лице използва бившия председател на ДПС Лютви Местан.

Синът на турския президент Реджеп Ердоган – Неджметин Билял, има роля в създаването на новата партия на българския политик Лютви Места (Демократи за отговорност, свобода и толерантност). Това съобщи турският вестник „Созджу“, базирайки се на свои източници.

„Правителството на партията на справедливостта и развитието (ПСР) успя да раздели политически и турците в България“, пише в. „Созджу“. Вестникът припомня, че след изключването на Лютви Местан от ДПС, бившия председател се готви да създаде своя партия.

Друго местно издание – „Газетрепорт“, твърди, че новата партия е финансирана с парите на турските данъкоплатци и допълва още, че Местан се е срещнал с Билял Ердоган и че Ердоган е дал един милион долара. Според публикацията обещаната сума за създаването на новата партия е 20 милиона долара, които трябва да се покрият от секретен фонд на турското правителство, цитират още от lokalno.mk.

„Джумхюриет“ също информират за намесата на турското правителство в политиката на страната. Те се позовават на информация, според която, турското правителство, освен че гарантира да осигури 50 000 гласа от Турция за изборите, на новата партия, така и да подкрепи финансово нейната стабилност. Що се отнася до финансирането на партията, то трябва да се случва с посредничеството на посланика на Турция в София Сюлейман Гокче, пише „Бирѓюн“.

Наследникът на Ердоган прави партия в България, разкриват турски медии
Наследникът на Ердоган прави партия в България, разкриват турски медии

Опитите на Турция, Русия, Америка и редица други страни, да прокарват своя линия на влияние в българския политически живот не е от вчера. Въпреки това, все по-явната и директна намеса в управлението на суверенна държава, вече дразни цялата общественост. Анализатори прогнозират, че недоволството ескалира и е много възможно народът да излезе на улицата и да видим повторение на гръцкия сценарий, при който народът каза ясно „НЕ” на опитите на Брюксел да ограничи правата им.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.