Жестоката истина за внезапната смърт на Йордан Соколов

Жестоката истина за внезапната смърт на Йордан Соколов
5 (100%) 3 votes

Бившият председател на парламента издъхна на 83-годишна възраст

По-рано днес страната бе разтърсена от новината за внезапната смърт на бившия министър на вътрешните работи и председател на 38-то Народното събрание Йордан Соколов.

Оказва се, че Йордан Соколов е паднал в плен на една от най-коварните болести. Внезапната му смърт е била причинена от скоротечен рак.
Черната вест бе потвърдена лично от половинката на бившия министър на вътрешните работи – Ева Соколова, която отговаря на мобилния му телефон.

Йордан Соколов

Бившият председател на парламента издъхна на 83-годишна възраст

Йордан Соколов е издъхнал от рак на кръвта, който го е покосил преди три месеца. Болестта го е поразила на клетъчно ниво и поради тази причина е причинила смъртта му толкова бързо, пише „24 часа”, позовавайки се на близки до семейството му.

През последните месеци от живота си Йордан Соколов живеел в истински ад. Заради тежкото заболяване се налагало да ходи всеки ден на прегледи в известно столично лечебно заведение.
Той бе една от известните личности на страната. Роден е през януари 1933 година в столицата. Баща му – Георги Соколов е бил един от най-авторитетните юристи на територията на страната, апелативен съдия през 194 г. и функционер на Народната партия.

Йордан Соколов бе избран за народен представител на парламентарните избори през 1994 година и стана председател на ПГ на СДС. На този пост остана до 1997 година.
През 1996 година името му бе спрягано като възможна кандидатура на десните за държавен глава. Той обаче се оттегля в полза на Петър Стоянов. През 1997 г. отново бива избран за депутат и става председател на 38-ия парламент (1997-2001).

През 2001 става зам.-председател на Комисиите за вътрешен ред и сигурност и за борба с корупцията.
Три години по-късно, той е сред народните представители, които основаха новата партия Демократи за силна България, начело с Иван Костов.
През 2005 година категорично отхвърля предложението за участие в парламентарните избори и се връща към адвокатската си професия.

Преди пет години Йордан Соколов се оттегли от поста си и напусна ДСБ като протест срещу общите им парламентарни действия с БСП, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар