Масоните излизат на светло. Защо?

Масоните излизат на светло. Защо?
0

Масоните излизат на светло, кое накара свободните зидари да се разкрият

Следващата година британските Свободни зидари /масоните/ ще празнуват 300-годишния си рожден ден. Корените на тази организация все още не са известни, а първата ложа е открита в 1717-та, което показва, че корените трябва да се търсят преди тази дата. Интересна подробност е, че след десетилетия в сянка, далеч от любопитните очи и всеобщото внимание, една от най-могъщите организации в света излиза на свето.

Защо точно сега?

Кои са масоните?

Някои посочват, че те са наследници на тамплиерите, а други, че са съчетание на средновековните обичаи и Розенкройцерите. Тяхната тайнственост пред обществеността ги направи подходящи да бъдат винени за почти всички инциденти, които се случват в света, както и за връзки с Илюминатите и Новият световен ред.

Сега те искат да се отворят към обществото. Първо искат да разбият митовете, които са обвързани с тях. „Ние всъщност пречим на политиката и религията да ни се бърка в това, което правим. Избягваме да даваме обществени изявления, за да не ни смятат за политически мотивирани, като Билдерберг.“,казва Майк, който е говорител на Свободните зидари от Великобритания.

Те искат хората да им се доверят, защото те са хуманитарна организация, която се грижи за общността.

Влизането в кръга на свободните зидари не е свързано със сатанистки култове, но определено се базира на някои философски схващания. „Тези, които искат да се присъединят към нас, трябва да вярват, че са по-висши от другите и са по-духовно извисени“, казва още Майк. „Това е творческата, креативната сила, която движи този свят“, допълва той.

Въпреки че не са религиозни, символиката играе голяма роля в работата на масоните. Помещенията на Високата ложа в Обединеното кралство са пълни с признаци на мистицизъм. Основната зала е декорирана с характерни черно-бели плочки, които приличат на шах полета. В стаята има и няколко трона, които се използват за ритуали.

Масоните излизат на светло. Защо?
Масоните излизат на светло. Защо?

Интересно е, че при масоните има и еволюция на мисленето в някои отношения. Те започнаха да приемат и жени в ложите. Има няколко женски клона на Великата ложа в Англия, които са признати, но има и смесени, които не са признати. Дали едно от най-старите общества в света, не се опитва да влезе в крак с модерния свят, за да оцелее и да се справи?

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.