Изплуваха нови разкрития и хипотетична версия за убийството на Александър Антов

Макар и хипотетична новата версия за убийството на Александър Антов е повече от логична и е на път да разплете мистерията по случая. За сега версиите за покушението на модния бос са основно две - неизпълнено обещание и лични мотиви. В основата и на двете версии стоят финансови мотиви.

След разстрела на модния гуру излязоха наяве и разкрития относно начините, по които се е опитал да спаси бизнеса си. В последните месеци от живота си той постоянно обикалял канторите на най-известните столични адвокати, надявайки се, че събирайки различни мнения ще успее да спаси империята си.

Слуховете за просперитета на "Агресия" се оказа силно преувеличени. От десет години компанията изпитва сериозни затруднения, които Александър Антов е направил и невъзможното да скрие. Според новата версия за покушението му, той е бил от отстранен заради завода "Осми март". Теренът под предприятието възлиза на 15 милиона лева.

Александър Антов се надявал до последно, че ще успее да спаси обявения на публична продан обект. Компанията му е натрупала сериозни дългове. Най-големият от тях е в размер на 2,2 милиона лева и е към столичното топлофикационно дружество, към което бизнесменът е натрупал задълженията за неплатени сметки за отопление и топла вода в завода.

[caption id="attachment_471424" align="alignright" width="300"]Александър Антов Александър Антов убит заради завод "Осми март"[/caption]

Модният бос започнал да прехвърля дялове от компанията си на подставени лица с целта, че по този начин ще я спаси. Поръчителят му е имал за цел да избегне точно това  - спасяването на "Агресия", но главната му цел е бил апетитният завод.

Последните месеци от живота на модния бос са били изпълнени с изключителен драматизъм. След тежко и продължително боледуване съпругата му се споминала от рак. Моментът, в който започнали сериозните проблеми в бизнеса на Александър Антов съвпада с диагностициране на заболяването на съпругата му, пише БЛИЦ, цитирайки "Шоу".