Още едно от страшните пророчества на Ванга видя бял свят

 Още едно от злокобните пророчества, приписвани на Ванга, видя бял свят. Напоследък съгражданите на петричката Касандра все по-често коментират едно от предсказанията, за което се твърди, че е направено именно от нея.

Приживе пророчицата видяла изригването на вулкана в Кожух планина. Тя предсказала, че един ден той отново ще изригне и това ще се чуе чак в столицата. Апокалиптичните картини, предсказани от пророчицата, напоследък все по-често изплуват в съзнанието на петричани.

Хората в района коментират голямата вероятност това да се случи в близките години, изхождайки от промените в поведението на животните в котловината.

Повод за притеснение са не само зачестилите земетресения в Гърция, но и водата в реката край митичната Кожух планина, която всяка година покачва температурата си. През 2010 година тя е била 70 градуса, а вече е над 75 градуса.

Иван Никодимов, който живее в района, също си спомня пророчеството на Ванга. Бившият железничар е забелязал и нещо много странно. Фауната около конуса на вулкана се държи странно. Той забелязва не само, че рибата в реката е започнала да измира, но и че така наречената котешка змия също се държи много странно. Тя сякаш е изгубила инстинкта за самосъхранение и не се страхува от хората.

[caption id="attachment_471303" align="alignright" width="300"]Ванга Ванга предрекла изригването на вулкана[/caption]

Странно е поведението и на птиците, които често се удрят в дърветата. Учените от БАН обясняват поведението им с промяна в електромагнитните лъчения, които оказват негативно въздействие върху радарите им.

Учените са на мнение, че вулканът е в латентно състояние от половин милион години. В историята на вулканите този период отговаря само на един ден от битието на вулкана, категорични са учените от БАН.

Приживе Ванга споделила с местните хора в Рупите, че при изригването си митичният вулкан е погребал голям величествен град със златни кубета и две огромни златни статуи на входа му, пише Ретро.бг.