Цветан Василев напуска Сърбия

0

Цветан Василев сменя местоположението си

Цветан Василев ще напусне държавата, която му даде убежище. За това се похвали съпругата му Антоанета. Пред свои бивши колеги от УНСС, където  преподаваше до скоро, тя споделила, че семейството ще напусне Сърбия. Тя похвалила, че ще се установят на държава от Балканския полуостров, която не е в ЕС.

За сега банкерът-беглец се е спрял на алтернативата Албания. Преместването му там трябва да стане преди да бъде разгледана и последната точка от договорите на държава за присъединяването й към европейската общност, съобщава столичен ежедневник.

Друг вариант за злополучния финансист е Аржентина. Според други източници той вече прави необходимото да се сдобие с аржентински паспорт и много скоро ще замине за Буенос Айрес.

Както вече стана ясно, тази седмица сръбският съд трябва най-после да разгледа делото за екстрадация на финансиста у нас. Въпреки изрядните спогодби между страната ни и Сърбия, казусът умишлено се бави от сръбска страна.

Главният прокурор у нас сезира куп европейски институции, молейки ги за съдействие по случая. От друга страна сръбските магистрати са подозирани, че получават космически рушвети от банкера, за да не го екстрадират у нас.

Изданието съобщава още, че част от кухите фирми на КТБ, с чиято помощ са били източени активите на банката, са били регистрирани в Тирана. Това обяснява връзката на банкера с тази държава.

Не е изключено Цветан Василев да напусне Сърбия преди изслушването пред магистратите, което ще се състои след две седмици.

Цветан Василев
Цветан Василев бяга и от Сърбия

В западната ни съседка той живее като крал. Въпреки мярката му домашен арест, той живее спокойно. Не само напуска дома си без да поиска разрешение от властите, но и си позволява да кани там гости, без също да уведоми предварително за това.

Люба Кулезич е единственият журналист, който взе интервю от банкера в палата му в западната ни съседка, пише ПИК.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.