Мистерията около най-добрия готвач в света е разкриха, самоубил се заради вино

Мистерията около най-добрия готвач  в света е разкрита. Най-добрият готвач в света, който се самоуби миналия месец в дома си, е жертва на огромна финансова измама, която го разорила и го докарала до самоубийство. 44-годишният Беноа Виоли се самоуби в края на януари месец, без да остави дори предсмъртно писмо. Новите данни от разследването, биха могли да разкрият защо известния готвач, чийто ресторант наскоро получил три звезди от "Michelin", се е самоубил. Според швейцарското финансово списание Bilan, готвачът бил жертва на измама от страна на фирма, която продавала редки вина, оценени на няколко хиляди евро, но никога не ги доставяли.

Заради една бутилка вино

Швейцарската компания за продажба на вина "Private Finance Partners", през 2015 година е продавала редки и скъпи вина в много ресторанти, но интересното е, че никога не ги доставили. Една и съща реколта вино продавали три или четири пъти на цена от 10 000 до 20 000 евро за бутилка. Същият вестник заключава, че ресторантът на Виоли е претърпял загуби за милиони евро заради измамата с вината. "Private Finance Partners" обявили фалит в края на миналата година, а един от брокерите на същата компания се оказал в ареста. Тъй като нямало изгледи да възстанови щетите, съсипан и разорен най-добрия готвач в света, посегна на живота си. Виоли бе погребан в неделя във Франция в родния град Монтилс, а на поклонението са присъствали около 1500 души.

Мистерията около едно неочаквано  самоубийство

Швейцарската полиция обяви, че изглежда готвачът се самоубил с пистолет. "Тялото на господин Беноа Виоли бе открито от полицията в неделя, в следобедните часове", се казва в изявлението. Според тях той се е прострелял, неспособен да понесе факта, че е загубил всичко заради група мошеници. [caption id="attachment_471249" align="aligncenter" width="527"]Мистерията около най-добрия готвач в света е разкрита Мистерията около най-добрия готвач в света е разкрита[/caption] "Беше брилянтен човек. Голям талант, с огромен капацитет за работа. Освен това, беше много фин и винаги оставяше впечатлението, че е перфектен", казва колегата му, готвачът Фреди Жирарде.