Трагедията на Романови възкръсва в руския „Игра на тронове“

Гласувайте за статията

Трагедията на Романови разказана на малкия екран, в руската версия на „Игра на тронове“

Трагедията на Романови ще бъде екранизирана и разказана в руската версия на „Игра на тронове“. Мегахитът на НВО се радва световен успех и е феномен дори в Русия. Междувременно местните кинодейци решиха, че могат да създадат достоен съперник на фентъзи сериала, възкресявайки историята на Романови на малкия екран.

За трагичната участ на последния руски император и неговото семейство се говори от десетилетия. А митовете свързани със смъртта им, родиха легенди.

Сред историите се носят такива, че принцеса Анастасия с най-малкия си брат Алексей е успяла да избяга в България и се е укрила в Габрово като учителка по френски, а според други, цялата кралска фамилия е избягала дни преди арестите и се е укрила, оставяйки в двореца свои двойници. ДНК експертизите обаче официално твърдят, че убитите по време на преврата са именно император Николай и семейството му. Днес историята им ще бъде разказана отново в руския отговор на „Игра на тронове“ — „Эпоха разцвета“. Идеята е и тук да се включат няколко режисьори и сценаристи и всеки да вложи собствена визия за отделните епизоди. Сагата ще има 12 епизода, а кастингите вече са започнали.

Идеята е сериалът да проследи 500-годишната история на руските царе от династията „Романови“ като започне от 15-ти век, до началото на 20-ти век и убийството на император Николай II, съпругата му и петте им деца, сред които и единствения му наследник—Алексей. Останките им са заровени близо до Екатеринбург, но дори един век по-късно, споровете около това къде са погребани и дали не е имало спасени,  не спира.

Повече от 10 години властите в страната разследваха случилото се с цар Николай и семейството му. През 1993 година бе започнато следствие за смъртта му, но през 1998 година то бе прекратено, поради „смърт на виновните за престъплението“. Пред 2007 година с разрешение на правителството, случаят отново беше открит, тъй като бяха намерени доказателства за смъртта на две от децата на Николай Втори—дъщеря му Мария и единствения му син Алексей, който е бил болен от хемофилия.

Историята на Романови  влиза в руския отговор на Игра на тронове

Историята на Романови влиза в руския отговор на Игра на тронове

Останките на последния руски цар и съпругата му бяха ексхумирани през септември миналата година.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар