Напук на „Зика“: Карнавала в Бразилия по-пищен от всякога

Напук на „Зика“: Карнавала в Бразилия по-пищен от всякога
5 (100%) 1 vote

Въпреки вируса „Зика“ карнавала в Бразилия е по-пищен от всякога

Напук на лошите прогнози за вируси и предупрежденията, че всеобща заплаха застрашава страната, карнавала в Бразилия избухна с пълна сила. Улицата на града са пълни с танцовите школи, а латиноамериканската държава празнува, както само там умеят да се забавляват.

Както е известно, Бразилия е сред най-рисковите страни от епидемия на „Зика“, което накара много туристи и спонсори да се откажат от присъствие тази година. Китайските бизнесмени, които традиционно използват събитието, за да рекламират бизнеса си, този път са избрали да стоят настрани и да се въздържат от участие в тържествата.

Напук на кризата обаче, самба школите излязоха за традиционното шествие, демонстрирайки, че нищо не може да ги спре и не се страхуват от вируса. А огромни тълпи фенове от цяла Бразилия и света се стекоха в Рио де Жанейро, за да видят шествието.

В следващите пет дни Бразилия е във вихъра на танците и карнавала. Все пак властите препоръчаха на бременните и младите майки да се въздържат от твърде дълго застояване на открити места и да не влизат в контакт с болни хора. Както и да вземат мерки срещу ухапвания от комари.

А за бременни участнички в карнавалните тържества и дума не можеше да става.

Що се отнася до шествието, месеците и часовете упорита работа не са отишли напразно. Несъмнено това е най-зрелищния карнавал в Бразилия. Костюми, платформи, зрелищно излизане пред тълпата — карнавала в Бразилия несъмнено е сред най-зрелищните тази година. Въпреки че самба школите се оплакват, че финансовата криза е стигнала и до тях, те дадоха най-доброто от себе си на сцената и пред своите съграждани.

Карнавала в Бразилия по-зрелищен от всякога

Карнавала в Бразилия по-зрелищен от всякога

Египетски пирамиди с почит към Анубис, Зелени платформи за пролетта, животински декори и маски–това са само част от невероятните чудеса на карнавала. Излишно е да казваме, че сензацията бяха танцьорките, които се появиха с невероятно зрелищни и пищни костюми. И демонстрираха съвършени тела, за които цял свят им завижда.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар