Опозицията в Турция избухна: Водят ни към война с Русия

Опозицията в Турция избухна: Водят ни към война с Русия
4.5 (90%) 2 votes

Опозицията в Турция избухна срещу Ердоган, обявиха, че се боят от военен сблъсък

Опозицията в Турция най-после се раздвижи и даде отпор на политиката на правителството. Депотът на основнат опозиционна партия в Турдия Ердоган Топрак обяви, че има реална заплаха от военен сблъсък между Анкара и Кремъл, тъй като управляващите са решили да предприемат военна инвазия в Турция.

Възможността турската армия да се намеси в Сирия е нараснала драстично, а рискът от директен сблъсък с руската армия – все по-голяма заплаха. Топрак не крие тревогата си, че това може да доведе до война, която да се разрасне на по-голяма територия и да се превърне в пряка заплаха за гражданите на страната.

Също така, Топрак подчерта, че трябва да се вземе предвид и посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу в Саудитска Арабия, непосредствено преди началото на мирните преговори в Женева, които няколко дни по-късно бяха отложени за края на февруари, заради ескалацията на конфликта в Сирия. Както е известно Саудитска Арабия планира да застане начело на коалицията срещу ИДИЛ в Сирия, а също така се очертава новият ключов съюзник на Турция, след разбитите отношения с Русия. Още повече, че Саудитска Арабия е и основен конкурент на Москва за енергийния пазар в Близкия изток и като център на влияние върху региона.

Освен тези фактори, трябва да се вземе и реакцията на кюрдите, които са на път да предизвикат наистина ескалация на напрежението по границата със Сирия. Преговорите ще засегнат пряко и тях, а те настояват правата им да се зачетат.

Опозицията в Турция избухна срещу Ердоган, тласка ги към война с Русия

Опозицията в Турция избухна срещу Ердоган, тласка ги към война с Русия

Топрак заяви, че сирийските кюрди няма да съблюдават договора, който евентуално би бил постигнат по време на мирните преговори в Женева, поради факта, че те дори не са поканени да присъстват на преговорите. Благодарение на Турция, която твърдо се противопоставяше на това.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар