Мартин Шулц: Британия може да напусне ЕС, когато поиска

0

Мартин Шулц заяви, че британците могат да излязат от ЕС, щом това е желанието им

ЕС не се поддава на манипулации и сделки, а щом Британия иска да напусне съюза, свободна е да го направи. Това заяви Мартин Шулц по време на среща в Лондон.

Той обяви на премиера Дейвид Камерън, че желанието му да запази Британия като член на общността е голямо, но не и с жертви на всяка цена. Освен това, много от лидерите в съюза всъщност искат Британия да напусне.

С тези свои думи той буквално срина надеждите на Великобритания за сделка с ЕС по отношение на реформите. Както е известно Англия се опитва да прокара своя политика, която да ограничи свободното преминаване на граждани на отделните държави-членки, да намали възможностите им да работят на територията на Англия и други западни страни, както и да се възползват от социалните блага, които те осигуряват. Мартин Шулц с една среща днес, срина преговори водени с месеци, като в прав текст заяви, че повече пазарлъци с Лондон Брюксел няма да прави.

„Лично аз съм силен поддръжник на идеята Великобритания да остане в ЕС. Но в същото време не мога да подмина факта, че британците често изпробват нашето търпение и добра воля с непрекъснатите си искания“, добави още той.

„Много от моите колеги ми казват при закрити врати „Не спирайте търкалящите се камъни. Ако британците искат да напуснат, нека да ги оставим“.

Кампанията срещу Британия /Brexit/ тече от доста време, особено след като британския премиер предложи да се вземат крайни мерки от страна на ЕС. Той предлагаше аварийно спиране на социални помощи за мигрантите, ограничаване на миграционните движения от страна на източноевропейските страни членки, както и други крайни мерки.

Мартин Шулц обяви, че ЕС иска Британия да напусне еврозоната
Мартин Шулц обяви, че ЕС иска Британия да напусне еврозоната

Последното обществено проучване показа, че 45% от британците са за излизане от ЕС. Едва 36% продължават да поддържат идеята за оставане в съвета на Европа.

Brexit се задава с пълна сила, според Мартин Шулц. Ще отстъпи ли Британия като Гърция, или ще си тръгне от ЕС, предстои да видим.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.