Невероятно, но факт! Вижте кой е новият образователен министър

Невероятно, но факт! Вижте кой е новият образователен министър
5 (100%) 1 vote

Георги Кадиев е категоричен, че същата работа би свършила и певицата Гери-Никол

Няколкодневната сага около избора на образователен министър най-накрая приключи.

За щастие на едни и нещастие на други ръководството на образователната сфера бе поверено на Меглена Кунева. Именно тя е новият образователен министър въпреки бунта на преобладаващата част от партиите в Народното събрание.
Макар мнозина да бяха категорични, че няма да подкрепят кандидатурата на Меглена Кунева за образователен министър, тя все пак зае този пост.

образователен министър

Георги Кадиев е категоричен, че същата работа би свършила и певицата Гери-Никол

Изборът на образователен министър бе последната точка от прегласуването, при което кандидатурата на Меглена Кунева бе одобрена с два гласа повече.
Прегласуването бе поискано от депутат поради факта, че при първото гласуване групите на Атака и ДПС не могли да гласуват. От ДПС гласували едва 20 от 30 възможни.

При прегласуването на кандидатурата за образователен министър гласа си за Меглена Кунева дадоха 106 от народните представители, против бяха 66, а 31 от тях предпочетоха да се въздържат.
Общо регистрираните народни представители в пленарната зала бяха 203-ма.
Представителите на Патриотичния фронт масово се въздържаха. Само двама от тях бяха против.

Макар да е избрана за новия образователен министър Меглена Кунева няма да полага клетва като такава, тъй като вече е положила клетва като вицепремиер, пише Блиц.

Видимо недоволен от избора на Меглена Кунева за министър на образованието, независимият народен представител Георги Кадиев предложи иронично Гери-Никол да заеме този пост.
Той успя да развесели колегите си с това екстравагантно предложение.
Георги Кадиев бе категоричен, че ако единствените критерии, на които трябва да отговаря кандидатът за този пост е да бъде красива и скандална жена, то Гери-Никол също би свършила работа.

Веднага след това Георги Кадиев отправи критики към Меглена Кунева, тъй като според него най-подходящ да министър на образованието би бил човек от тази сфера. Той не пропусна да подчертае факта, че кандидатурата й не бе подкрепена изцяло дори от Реформаторския блок и допълни, че е унизително министърът на образованието да бъде избран по милост, пише vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар