Куриоз! Ангела Меркел преследва Порошенко в Берлин (Още за гафа)

Гласувайте за статията

Куриозна ситуация развесели журналисти в Берлин, Ангела Меркел преследва Порошенко

Конфузен гаф предизвика доста смях между журналистите в Берлин. Голяма част от тях имаха възможност да видят как канцлера Ангела Меркел буквално преследва украинския президент Петро Порошенко. Лидерът на Украйна наруши протокола, както след официалното посрещане побърза да напусне залата, забравяйки, че трябва да остане за снимки с първата дама на Европа.

Пред погледите на репортерите, веднага след края на срещата Петро Порошенко напусна подиума и отпраши, без да се обръща. Ангела Меркел му подаде ръка, но срещна единствено гърба му. Вместо да се смути обаче, видимо развеселена, тя избърза напред и му препречи пътя. В първия момент президент изглеждаше малко изненадан, понеже не осъзнаваше какво се очаква от него, но после се усети, усмихна се и побърза да стисне ръката на Меркел и чинно застана за снимки.

Подобни куриозни фалове е имало неведнъж по време на официални срещи.

На последното събрание на ООН, Владимир Путин и Барак Обама трябваше да вдигнат наздравици, но президентът на САЩ вдигна тост с всички останали, като подмина руския си колега. За да замаже фала Путин пък вдигна наздравица с президента на Китай и главния секретар на ООН Бан Ки Мун. И по този начин неглижира Обама и неговия акт.

Не по-малко куриозна бе и ситуацията по време на срещата на НАТО и Русия, когато се успокояваха страстите между Кремъл и Анкара. Репортери от международните медии коментират, че турския президент преследвал руския си колега чак в тоалетните, за да се извини за сваления руски самолет.

Но се разминали.

Ангела Меркел преследва Порошенко заради снимки - куриоз в Берлин

Ангела Меркел преследва Порошенко заради снимки – куриоз в Берлин

По време на гръцката криза през юли миналата година също имаше гафове. Един от членовете на ЕК се хвърли буквално пред краката на Алексис Ципрас, само и само да го върне на масата за преговори и да подпише Гърция споразумението.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар