Германия възпитава мигрантите с картинки (Галерия)

Гласувайте за статията

Германия възпитава мигрантите с картинки, ето как се справят с бежанците

Германия е изправена пред сериозен проблем във връзка с мигрантите. Страната е сред приелите най-много бежанци в Европа и от началото на годината се правят опити за интеграция им. Заради атаките срещу жени в Кьолн, в Мюнхен, Берлин и Дрезден се провеждат активни образователни кампании, как не трябва да държат мигрантите на обществени места.

С картинки, в листовки на 7 езика е обяснено, кое поведение е приемливо и неприемливо в страната. Неприлично е да се опипва жена в басейна, неуместно е да се ходи на басейн с шалвари или с фередже на главата, а също така бельото не е подходяща дреха за къпане. Слиповете и потника са неуместно облекло, за предпочитане са бански панталони. И за да е още по-ясно какво може и не може да се прави в басейна — забранено е блъскане на жени в басейна, опитът за потапяне под вода на други посетители, дори на шега, скоковете срещу хора и посегателства в басейна. Прието е деца да ходят с възрастни в обществените басейни и няма нищо скандално, ако дядо придружава внучето си.

Образователната кампания ще има и втори етап, в който ще се разисква въпросът с отношението между половете и фактът, че еднополови двойки могат да имат интимни контакти на обществени места. Листовките са преведени на седем езика и имат за цел да обяснят на мигрантите как да се държат, докато са в европейската страна.

Повод за по-активната кампания стана насилие над ученичка от Борнхайм, която е била нападната от сирийски тийнейджъри в басейна. 54-годишна жена от Мюнхен пък се оплака, че непознат 18-годишен младеж от арабски произход се опитал да я нападне и целуне на улицата.

Германия възпитава мигрантите с картинки

Германия възпитава мигрантите с картинки

В Швейцария също подеха кампания, в която се опитват да образоват мигрантите, като в Германия. С нея се има за цел да се обяснят по-прости неща от ежедневието — защо момчета и момичета могат да ходят заедно на училище, допуска ли се религиозно равноправие между отделните религии, какво е правилното поведение при среща с възрастни хора, както и че мъжете и жените в тези държави имат равни права.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар