Куриоз! Заради снимка на облаци ФБР едва не арестува фотограф

Куриоз! Заради снимка на облаци ФБР едва не арестува фотограф
5 (100%) 1 vote

Фотограф преживя невероятен куриоз, ФБР едва не го задържали за снимка

Истински куриоз преживя 26-годишен младеж, който по трудния начин научил, че на ФБР не не им е нужен особен мотив, за да проведат разследване.

Мишел Галиндо е най-обикновен доброволец към програма за синоптични прогнози и през живота си не е имал контакт нито с престъпници, нито с терористи. Това обаче не попречило на ФБР да потропа на вратата му, заради … снимка на облаци.

Младежът веднъж снимал тъмното небе и силния дъжд, който се изливал от него в тексаския град Хюстън, след което трябвало да понесе последствията от това, след като федерални агенти се появили на входната му врата.

Галиндо отговорил честно, когато агент Давид Пилеги се появил в дома му и го запитал за някакви снимки, който е правил на 13 септември в близост до бившата рафинерия Лиондел.

Той заявил, че не помни какво е правил тази вечер и казал на агента, че вероятно става дума за грешка и че е замесен с някой друг. Докато не му споменали за фотоапарата и снимките, Галиндо дори не можел да си спомни какво е правил въпросната вечер през 2012 година.

Той заявил, че никога не е стъпвал с крак върху територията на рафинерията, но и това било достатъчна причина, за да накара ФБР да се усъмнят и да започнат разследване по случая. Оказало се, че става въпрос за куриоз, какъвто можете да видите само във филмите. Неизвестно лице видяло нещо на негова снимка във вестника и се обадило в полицията, които от своя страна се свързали с ФБР. Пред агентите Галиндо обяснил, че искал да направя добри снимки, защото е бил доброволец в Skywarn програмата към Националната метеорологична служба. Странното посещение на агентите приключило с изявление от негова страна, че не е престъпление да се снима и че не разбира какво нарушение е извършил.

Агентът заявил на младежа, че снимките му засега не представляват заплаха, но е добре да внимава следващия път. Галиндо попитал дали става въпрос за разследване на федералните в рафинерията или нещо друго, но единственият отговор, който получил бил мълчание. Интересна подробност е, че след това решил да попита и дали историята има връзка с американската армия, но отново му отговори с мълчание и предупреждение да внимава къде какво снима.

Куриоз! ФБР едва не арестува фотограф заради снимка на облаци

Куриоз! ФБР едва не арестува фотограф заради снимка на облаци

А приятелите на Мишел се шегуват, че трябва да внимава какви снимки на времето прави. Дори и един облак е достатъчен, за да почука ФБР на вратата му.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Куриоз! Заради снимка на облаци ФБР едва не арестува фотограф”

  1. Аз

    ян. 30. 2016

    Tо е видно, снимал е рогатия.

Добавете коментар