Пролетното време продължава (Температурите остават положителни)

Гласувайте за статията

Необичайно топлото време за сезона продължава и този уикенд, през първата седмица на февруари пролетните температури се запазват

Днес ни очаква слънчево и меко време. Максималните температури ще са в рамките на 8 – 13 градуса. Това гласи прогнозата на НИХМ към Българската Академия на Науките.Прогноза за следващите 10 дни Дир.бг.

Над по-голямата част от България пролетно слънце ще замени надвисналата облачност. Само над източните райони ще има повече облаци. Времето ще е тихо, без пориви на вятър. Облачността в Черноморския район ще е разкъсана. Очакват се максимални температури от 8 – 11 градуса, пише БЛИЦ.

Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Морската вода ще е с градуси от порядъка на 3-6°. В планините се очаква много слънце. Вятърът ще е слаб и ще се появи от запад – югозапад. На 2000 метра надморска височина температурата ще е 2 градуса, а в по-ниските планински райони  на 1200 м се очаква градусите да са около 6°.

Налягането на атмосферата съвсем слабо ще претърпи понижение. Но ще е по-високо от средните стойности, обичайни за този период от месеца.

За неделята се очакват по-високи градуси на температурите.Те ще са в рамките между 8-14°. Но в местата, където има намалена видимост те ще са малко по-ниски. В Дунавската равнина и по-точно в нейната западна част както и в южните части на страната се очакват доста по-високи пролетни стойности.

През следващата седмица Малък сечко ще ни сюрпризира с време по-топло и меко от обичайното за сезона. Минималните температури  ще са над нулата в цялата страна. Тяхната стойност ще е около 10 градуса.

Очаква се следващата седмица да започне с максимални температури от порядъка на 14 – 19 градуса някъде до към сряда. В Тракийската низина и Дунавската равнина очакваните стойности на температурата да надминат границата от 20 градуса.

Пролетното време е необичайно за този сезон, но предимствата му са много. Освен, че ни зарежда с енергия и добро настроение, сметките за ел. енергия ще са доста по-ниски.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар