Зловеща наука: Луд учен направи невъзможен експеримент

Гласувайте за статията

Зловеща наука или защо луд учен се подложи на невъзможен експеримент като се застреля под вода

Зловеща наука! Норвежки учен почти се самоуби само и само докаже, че законите на физиката във вода се променят. Андреас Вал искал да докаже, че е невъзможно да се стреля под вода с пушка и за целта сам се подложил на експеримента. Опитът заслужава адмирации, но е малко да се каже, че човекът си е спечелил и препоръки да се прегледа при някой психиатър.

Андреас Вейл реши да докаже тезата си в градски басейн, като насочил пушка към себе си, без да вземе каквито и да е предпазни мерки. Физикът искал да докаже, че съпротивлението във въздуха и водата е напълно различно и че заради плътността на водата, не може да бъде улучен.

Така той нагласил пушката застанал срещу нея и се прострелял. Зловеща наука, няма съмнение, но изследователят е бил абсолютно прав. Малко след като е изстрелян куршумът променил посоката си, а накрая паднал на дъното, без да го нарани.

Студентите присъстващи на експеримента останали удивени, а ученият си спечелил немалко последователи.

Въпреки това Андреас е категоричен, че подобни експерименти не са никак безопасни. И в никакъв случай не трябва да се правят подобни опити у дома, защото нещата в неговия случай са поставени под строги правила и изчисления.

Това не е първият случай, в който учен прави толкова опасен експеримент. Друг пример за зловеща наука наблюдаваха преди няколко години студенти в САЩ. Професор по физика направо шокира залата, когато внесе по време лекция кофа с вода и заля включения компютър с нея. На машината нищо не й се случи, затова го потопи в кофа с киселина.

Зловеща наука - учен с необичаен експеримент

Зловеща наука – учен с необичаен експеримент

Любопитното е, че компютърът след това отново работеше. Накрая се наложи професорът да го разбие с чук, за да покаже на студентите си, че химикалите доста трудно могат да повлияят на модерните технологии.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар