Изгубената Атлантида: Топ 5 на потъналите цивилизации

Гласувайте за статията

Изгубената Атлантида или топ 5 на изчезналите цивилизации

Миналото винаги е завладяващо, а историите за изгубената Атлантида са многобройни. Мнозина се опитват да разгадаят тайната на изчезналите цивилизации, а причината за това е, че те парче по парче ни разкриват миналото на цялото човечество. Мистериозният изчезнал континент е като енигма за изследователите, но има и много други градове, които са изчезнали под водите на океаните и представляват истинска загадка. Ето 5 от най-красивите

1. Порт Роял, Ямайка

Гранд Порт Роял на времето било огромно пристанище, което се обитавали пиратите. Тук е властвал алкохола и… порока. В миналото е бил известен като най-изпадналия и най-грешния град в света. Той изчезва под вода през 1692 г., когато Ямайка е разтърсена от земетресение с магнитуд от 7,5 градуса, което запраща този град на дъното на океана. Повече от 2000 жители са изчезнали заедно с него.

2. Пирамидите Йонагуми — Япония

На дъното на морето, в близост до японския бряг, лежат пирамиди, които все още не се знае дали са възникнали по естествен път,или пък са създадени от хората. Тези огромни пирамиди според изследователите, са възникнали по естествен път или са дело на човешка ръка и са създадени по време на предишния ледников период, около 10 хиляди години преди новата ера. Но са открити едва през 1996 година.

3. Дварка, Индия

Древният град Дварка се намира в залива Камбей в Индия. Този подводен град е открит през 2000 г. и се смята, че е старата столица на крал Кришна, която е изчезнала преди 7500 години преди нашата ера. Според данните от някои стари записи, този град се състоял от 70 хиляди сгради, изградени от злато, сребро … Става дума за много развит град, но веднага след като Кришна напуснал този свят, той потънал.

С помощта на Sonar-технология, изследователите открили нещо, което определят като каменни колони и съборени стени от най-малко два града. Мястото е било описано като част от древна цивилизация в речна долина, за която се е смятало, че е митична. Водолазите са успели да достигнат до дълбочина от 36 метра и са намерили редица артефакти, от които извадили близо 2000, включително сандъци, бижута, скулптури, човешки кости и езикови артефакти.

4. Градът на лъвовете, Китай

Ши Ченг, известен като градът на лъвовете, по-рано е бил политически и държавен център за източните китайски провинции, но преди 53 години всички жители са се изнесли от него, а след това градът е бил постепенно потопен. Той е завършил под голям язовир направен за нуждите на близката централа.

Изгубената Атлантида: Град в Китай крие пътя към континента?

Изгубената Атлантида: Град в Китай крие пътя към континента?

Според някои теории, Платон го смята за ориентир към потъналата Атлантида. И именно за него, когато пише за древния континент и за града, който се намира на ден път от стълбовете на Херкулес. И въпреки че няма доказателства за съществуването на Атлантида, градът на лъвовете съществува и от него са запазени редица архитектурни перли.

Дворецът на Клеопатра - едно от чудесата на света

Дворецът на Клеопатра – едно от чудесата на света

5. Дворецът на Клеопатра – Александрия, Египет

Изследователите смятат, че в близост до брега на Александрия са открили двореца на древната египетска кралица Клеопатра и дори, че са намерили местоположението на нейното последно място за почивка. Изследователите твърдят, че дворецът е бил потопен преди 1500 години в резултат на силно земетресение.

Древният град на Кришна

Древният град на Кришна

Пирамидите край Япония

Пирамидите край Япония

Магнетичния Порт Роял край Ямайка

Магнетичния Порт Роял край Ямайка

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар