Трагедия в семейството на Георги Първанов

1

Бившият държавен глава изгуби майка си

Трагедия споходи семейството на президента (2002-2012) Георги Първанов.

Майката на Георги Първанов е издъхнала, след като е получила изключително тежък инсулт. Лекарите направили всичко по силите си, но за съжаление не успели да я върнат отново към живота.

Тази година майката на Георги Първанов – Марийка Величкова трябваше да навърши 83 години.
Тя обаче получила доста тежък инсулт и въпреки усилията медиците не успели да я върнат към живота, съобщава struma.bg.

Бившият държавен глава изгуби майка си
Бившият държавен глава изгуби майка си

Със сълзи на очи съседите на майката на Георги Първанов – баба Марийка, както я наричали всички, твърдят, че е била изключително добър човек и се разбирала с всички в квартал „Рудничар“ в Перник, където живяла до последно.
Марийка Величкова е родена на 22 ноември 1933 година.

Тя нито за миг не се възгордяла, когато синът й станал президент на Република България, разкриват съседи. Макар Георги Първанов да изкара два мандата като държавен глава и да е отправял многократни покани към баба Марийка да се премести да живее във вила „Калина”, тя категорично отказвала и останала в скромното си жилище в миньорския град.

Съседи разкриват, че Георги Първанов и неговата съпруга Зорка, както и синовете им, често пъти отскачали до дома й, за да видят как е.
Баба Марийка живеела сама, тъй като бащата на бившия държавен глава – Седефчо Първанов починал преди години.

Близки до баба Марийка разказват, че получила първия си тежък инсулт преди няколко години. След това уж се възстановила, но отново започнала да вдига високо кръвно и така се стигнало до втория тежък инсулт, който според думите на медиците бил много тежък и за съжаление се стигнало до фатален край.

Поклонението пред тленните останки на 82-годишната баба Марийка е насрочено за днес от 13 ч. в църквата „Св. Пророк Илия“ в квартал Мошино, в Перник.
Хората от квартала споделят със сълзи на очи, че от този свят си е отишъл още един хубав човек.

1 коментар
  1. Академик д-р Чавдар Руменин казва

    Друга е трагедията в тази фамилия, а именно: станаха милионери в зелено и материални активи, но не могат да го афишират… Освен това, Зохра и Гоце фон Кенеф ® отдавна са се накичили с професорски титли, но все още не им иде да си ги сложат отпред, за разлика от „професорите“ Божидар Димитров, Юлиан Вучков и някакв си Тодор Радулов от МВР, пфу! 🙁

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.