Владимир Путин уличен в корупция

Гласувайте за статията

Владимир Путин доказано е корумпиран, твърдят от САЩ

Владимир Путин притежава над 40 милиарда долара

Владимир Путин беше уличен в корупция. Това твърди доклад на финансовото министерство на САЩ, според който президентът на Русия редовно е прибирал подкупи, което обяснява и огромното му състояние от 40 милиарда долара.

Владимир Путин

Владимир Путин

Това е първият път, в който правителството на САЩ отправя директни обвинения в злоупотреба към руския държавен глава. Пред камери на BBC Адам Сзубин е обявил, че американското правителство от много години е наясно със злоупотребите на Путин, но е решило да ги огласи едва сега.

Сзубин категорично заяви, че президентът трупа тайно богатство, което не отчита никъде. Според докладите на ЦРУ държавната заплата на Путин като държавен глава е точно 110 хиляди долара на година. Което пък изобщо не отговаря на богатството, което той е натрупал през годините.

От BBC заявиха, че думите на Сзубин не са единичен случай. От медията са проучили сериозно богатството на президента като са разговаряли със свои източници от Русия за парите му.

Един от тях твърди, че Путин е получил подарък от олигарха Роман Абрамович – луксозна яхта, чиято стойност е 35 милиона долара. Дължината на плавателния съд е 57 метра, а самото прехвърляне на яхтата е станало чрез офшорка.

Естествено, говорителят на Путин коментира скандалните слухове, окачествявайки ги като пълна измислица. Която изобщо не заслужава да бъде коментирана, предават от vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар