ДАЕШ с ново престъпление в Ирак (Сринаха най-стария манастир)

Гласувайте за статията

ДАЕШ унищожиха най-стария манастир в Ирак, сриват белезите за християнска религия

ДАЕШ унищожи най-стария манастир в Ирак.Ако не сте виждали как се подменя световна история, сега можете да бъдете свидетели на престъпление от глобален и исторически характер. Организацията, която има амбиции да завладее целия свят, не просто се опитва да наложи контрол върху Близкия изток, но и да пренапише историята, унищожавайки най-старите археологически паметници в Ирак.

Един от първите християнски манастир създадени в света, е обект на посегателство. Иначе казано–той вече не съществува.

За археолозите и историците остава възможността да го гледат единствено на снимка, а следващите поколения ще трябва да се доверяват за съществуването му единствено на старите учебници по история, тъй като паметникът е безжалостно унищожен от ДАЕШ.

Някогашния манастир свети Илия, издигащ се на хълма над град Мосул бе унищожен, а с него и 1400 години история. Комплексът бе оцелял при тюркски, арабски и османски нашествия, но ДАЕШ по най-дивашки начин го унищожиха.

Подмяната и пренаписването на историята, които ДАЕШ се опитват да направят се оценят като по-страшни и от терористичните актове, които извършиха на територията на Африка и Европа. Снимки показват, че комплексът е бил буквално сринат със земята, а стените са стрити на прах.

По-рано от терористичната организация, извършиха серия от военни престъпления, нападайки два от най-древните асирийски градове, които бяха под егидата на Юнеско. Ирина Бокова, която е генерален директор на ЮНЕСКО осъди актовете като безжалостни вандалски престъпления, които нямат аналог в световната история.

Международни анализатори коментират, че ДАЕШ има много по-опасни цели от това да сложи под контрола си региона на Близкия изток.

ДАЕШ сринаха най-стария храм в Ирак - разрушиха манастир на 1400 години

ДАЕШ сринаха най-стария храм в Ирак – разрушиха манастир на 1400 години

„Те унищожават умишлено всички следи за съществуващите тук цивилизации преди тях. Те се опитват да наложат една нова доктрина и да пренапишат историята на целия регион, за да могат след векове да твърдят, че са първите владетели на тази земя“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар