Синоптици: Чака ни най-студената седмица! (Живакът пада до -19)

Синоптици: Чака ни най-студената седмица! (Живакът пада до -19)
5 (100%) 1 vote

Синоптици съобщават, че ни очаква най-мразовитата седмица за годината, температурите падат под -19 градуса

Най-студената седмица ни очаква, а температурите ще паднат под -19 градуса на места. Синоптици съобщават, че тези дни се очаква наистина силно застудяване. Леденият циклон, който донесе сняг в страната ни вече се отдалечава, но е последван от още по-студена и мразовита вълна, която ще се задържи цяла седмица и дори по-дълго.

Противно на прогнозите за топъл януари, след почти летния декември, голям Сечко ни изненада с наистина ниски температури. Според синоптиците, тази седмица ще бъде най-студената от началото на годината насам, но няма гаранции, че ще е единствената. Снегът ще спре в по-голямата част от страната, но и температурите рязко ще се понижат. От нормалните и приятно топли +10 — +12 градуса миналата седмица, тази ни очаква арктически студ -3 до -16 градуса температури.

Днес се очаква снегът да започне постепенно да спира над по-голямата част от страната. Вятърът обаче ще продължи да създава проблеми, главно в североизточна България. В останалата част от страната, като Кюстендил, Разград, Смолян, Ямбол, Добрич и Кърджали, вятърът ще отслабне. Предупреждения за силен вятър и снегонавявания има в Северна България — особено в Шумен, Силистра, Търговище и други.

В следващите дни се очаква снегът да премине частично в дъжд, което води повишен риск от наводнения и най-вече заледявания. Очаква се на места температурите да паднат до -16 — -18 градуса.

В сряда се очаква разкъсана облачност в цялата страна и температури под нулата. В четвъртък заоблачаването се засилва, според прогнозата на http://sinoptik.bg, а в петък над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, предимно в Северна България и край Морето.

В Югозападна България се очаква лека облачност.

Синоптици предвиждат силен студ, температурите падат под -19 градуса

Синоптици предвиждат силен студ, температурите падат под -19 градуса сн. Булфото

В събота ни очакват изключително ниски температури, така че ако нямате наложителни пътувания, най-добре е да си останете у дома. Термометърът ще удари -19 градуса нам места, а максималните температури ще са -2 до -8. В неделя времето ще се задържи почти непроменено, а в понеделник и вторник малко по малко ще започне да омеква. Краят на януари се очертава мразовит, макар и не толкова студен, но пък първите седмици от февруари ще бъдат значително по-слънчеви и топли.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар