КАТ глобява наред протестиращи (Вижте защо)

КАТ глобява наред протестиращи (Вижте защо)
5 (100%) 1 vote

КАТ глоби протестиращите на магистрала „Хемус”

КАТ подкара нарушителите с актове във Варна след като протестиращи затруднили движението по участъка на автомагистрала Хемус около пътен възел Слънчево, пише БЛИЦ.КАТ

Санкции ще има за водачи паркирали неправилно и незаконосъобразно на кръстовища около Пазарджик. Републиканската мрежа е била блокирана в района на Септемврийското ханче.

На място екипи на КАТ са пристигнали и са установили, че протестиращите не са имали разрешение от Агенция „Пътна инфраструктура” и не са уведомили областната дирекция в Пазарджик за действията си. Органите на реда констатирали около петнадесет автомобила паркирани неправилно в зоната на пътното платно, с което те са създали пряка опасност за участниците в движението. Припомняме ви, че в този участък пътната мрежа е изключително натоварена и вероятността от тежки транспортни произшествия е голяма. Със своите действия те са застрашили не само собствения живот , но този и на останалите.

Водачите на място са установени и спрямо тях са взети административно наказателни мерки според Закона за движение по пътищата.

Във Варна межди 40 и 50 автомобила са се събрали на местен паркинг и са тръгнали за София по автомагистрала „Хемус”, след което около 20 коли са блокирали пътния възел към Аксаково. Водачите не са имали официално разрешение от общината за блокирането на тази част от пътната мрежа.

След намесата си полицейските служители  са създали нужната организация на пътното платно и са отклонили движението по стария път за столицата. Благодарение на бързата и адекватна намеса на органите на реда са избегнати инциденти. Нарушителите са заснети от видео камерите, които са монтирани на автомобилите. Спрямо тях предстои да бъдат взети административни мерки.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар